
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,694 |
تعداد مقالات | 72,251 |
تعداد مشاهده مقاله | 129,279,338 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 102,132,417 |
تاثیر عملیات حرارتی آستمپرینگ و بازپخت بر ریز ساختار و خواص مکانیکی چدن نشکن wt 5/0%منگنز | ||
نشریه دانشکده فنی | ||
مقاله 3، دوره 30، شماره 2 - شماره پیاپی 964، آذر 1376 اصل مقاله (1015.01 K) | ||
نویسندگان | ||
محمود نیلی احمد آبادی؛ داود محمد تبار کاسگری* | ||
چکیده | ||
در این پژوهش تاثیر دما و زمان آستمپرینگ و بازپخت بر خواص مکانیکی و ریز ساختار چدن نشکن آستمپر (ADI) مورد بررسی قرار گرفته است. بدین منظور نمونه های ضربه از چدن نشکن Mn % wt5/0 تهیه و در دماهای 315,275 و 350 در مدت زمانهای 1 تا 240 دقیقه آستمپر شدند. سپس عملیات بازپخت نمونه های ADI با خواص مکانیکی بهینه در دماهای 350 و 500 در مدت زمانهای مختلف صورت گرفت. جهت بررسی تغییرات ریز ساختاری از میکروسکوپهای نوری و الکترونی روبشی (SEM) استفاده گردید. نتایج حاصل از آزمایشها نشان می دهد که بیشترین مقاومت به ضربه در دمای آستمپرینگ 350 و در مدت زمان 90 دقیقه حاصل می شود, و با افزایش تعداد گرافیتهای کروی در واحد سطح, مقاومت به ضربه افزایش می یابد. علاوه بر این نتایج نشان می دهند که بازپخت در دماهای 350 و 500 موجب کاهش انرژی ضربه میگردد و این کاهش با بازپخت در دمای 500 بیشتر میشود که جهت جلوگیری از افت بیشتر خواص مکانیکی , مدت زمان نگهداری نمونه در دمای بالا با توجه به میزان دما, بایستی کنترل شود. | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
The effect of time and austempering temperature on the mechanical properties and microstructure of austempered ductile iron (AD I) has been investigated. Impact specimens were prepared from 0.5 % Wt Mn ductile iron and austempered at 275, 315 and 3500 C over different periods of 1 to 240 minutes. In the next step, specimens with optimal mechanical properties were tempered at 350 and 5000 C over different periods. The developed microstructure was studied by optical and electron microscopes. The results show that the optical impact energy was achieved by austempering at 3500 C for 90 minutes, and the increase of nodule count increases the impact energy. In addition, the results show that tempering at 350 and 500 0 C decreases the impact energy while tempering at a higher temperature causes more reduction of the impact energy. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
- | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,916 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,105 |