![سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران](./data/logo.png)
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,578 |
تعداد مقالات | 71,069 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,677,464 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,908,798 |
آثار تیمارهای قرنطینه ای گرما و اتمسفر اصلاح شده در بسته های میوه بر روی عمر انباری پرتقالهای واشنگتن ناول و والنسیا | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 11، دوره 1، شماره 0 - شماره پیاپی 983، فروردین 1378 اصل مقاله (389.81 K) | ||
نویسندگان | ||
محمد علی شاه بیک؛ ناول و والنسیا* | ||
چکیده | ||
آثار تیمارهای مرکب پوشش پلی اتیلن (Shrink wrapping)، گرمادرمانی (curing)، تیمار قرنطینه ای گرما (Quarantine Heat Disinfestation Treatment) و بسته بندی در اتمسفر اصلاح شده (MAP Modified Atmosphere packaging) بر روی عمر انباری پرتقالهای واشنگتن ناول و والنسیا مورد مطالعه قرار گرفتند. پرتقال واشنگتن ناول در تیمار map به شدت دچار صدمات پوستی ناشی از گرمای قرنطینه ای (Heat injury) شد. تیمارهای دارای پوشش پلی اتیلن و گرما درمانی به طور معنی داری در سطح 1% باعث کاهش بیماریهای حاصل از Penicillium sp. در تمام تیمارها گردیدند. تیمار map، بیماری ser (phomopsis citri) را به طور قابل ملاحظه ای در سطح 5% در پرتقال واشنگتن ناول افزایش داد ولی بر روی پرتقال والنسیا این اثر را نداشت. اعمال تیمار قرنطینه ای گرما بر روی کنترل بیماریها و کیفیت میوه ها اثر معنی داری نداشت. میزان اتانول در تیمار map در هر دو رقم از سایر تیمارها در سطح 1% به طور معنی داری بالاتر بود ولی با اضافه کردن جاذب اتیلن به این تیمار درصد اتانول را در پرتقال واشنگتن ناول بطور معنی داری در سطح 1% کاهش داد. به طوری کلی تیمار مرکب پوشش پلی اتیلن، گرمادرمانی تیمار قرنطینه ای گرما و map جمعاً آثار بسیار نامطلوبی بر روی طعم، رنگ و افزایش اتانول در هر دو رقم از خود نشان دادند، ولی ترکیب این تیمار مرکب بدون تیمار map اثر نامطلوبی بر روی کیفیت میوه ها نداشت و طعم و ارزش مصرف در هر دو رقم پس از 4 و 8 هفته طبیعی بود. همچنین یک همبستگی منفی بین درصد الکل و نمره طعم و قابلیت قبول کلی در هر دو رقم مشاهده گردید. این همبستگی فقط در میان درصد الکل و نمره قابلیت قبول عمومی در پرتقال والنسیا در سطح 5% معنی دار شد. | ||
کلیدواژهها | ||
اتانول و تیمار قرنطینه ای برودت؛ اتمسفر اصلاح شده؛ بیماری پنسیلیوم؛ بیماریی پوسیدگی انتهای ساقه جاذب اتیلن؛ پوشش پلی اتیلن؛ تیمار قرنطینه ای گرما؛ صدمات پوستی ناشی از گرما؛ گرما درمانی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
The effects of combined treatments of shrink wrapping, curing, quarantine heat disinfestation tretment and modified atmosphere packaging (MAP) on the storage life of Washington navel and Valencia oranges were investigated. Washington navel oranges showed severe heat injury in response to MAP treatments. In contrast, Valencia oranges showed no symptoms of heat injury. Shrink wrapping and curing significantly (P heat disinfestation treatment had no significant effect on disease control and fruit quality. Ethanol concentrations in MAP in both cultivars were significantly (P higher than other treatments but, addition of ethylene absorbent to the MAP, the percentage of ethanol in Washington navel oranges significantly (P increased ethanol concentrations in both cultivars. In contrast, this treatment in the absence of MAP had no adverse effect on fruit quality, flavour and overalI acceptability in both cultivars after 4 and 8 weeks storage. A negative correlation betWeen ethanol concentrations and flavour and overalI acceptability scores was observed in both cultivars but, this correlation was significant (P<0.05) only between ethanol concentrations and overalI acceptability in Valencia oranges. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
curing, heat disinfestation treatment, Heat Injury, MAP, Penicillium, Shrink wrapping, Stem End Rot (SER) Ethylene absorbent & Cold disinfestationtreatment. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,170 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,033 |