تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,500 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,085,274 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,189,220 |
اثر توام درجه حرارت و ساکارز بر سرما سختی و بیان ژنهای القا شونده در برابر سرما در کشتهای سلول و کالوس جو (Hordeum vulgare L.) | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 20، دوره 32، شماره 2 - شماره پیاپی 1004، اردیبهشت 1380 اصل مقاله (895.56 K) | ||
نویسنده | ||
سید رضا طبایی عقدایی* | ||
چکیده | ||
در این پژوهش مقاومت به سرما و بیان ژنها در واکنش به تغییرات توام درجه حرارت و غلظت ساکارز در سلول گیاه مورد بررسی قرار گرفت. کالوس از رویانهای نارس جو (Hordeum vulgare L.) تولید و در محیط کشت MS مایع و در دمای C ْ25 واکشت گردید. سپس کشتها در دو دوره 5 و 10 روزه در محیط کشت حاوی 1/0 و 3 درصد ساکارز و تحت دمای C ْ6 به مدت 10 ساعت و Cْ2 به مدت 14 ساعت قرار گرفتند. پس از انجام آزمون انجماد، میزان سرماسختی از طریق ارزیابی زنده مانی و نیز تخمین آسیب وارده به سلولها اندازه گیری گردید. RNA کل از کالوسهای شاهد و نیز از کشتهای تحت تیمارهای مختلف استخراج و میزان تجمع mRNAهای مربوط به ژن های dh1,HmAP1t2.2, HmG1t4 با روش نورذرن بلاتینگ ارزیابی گردید. نتایج بدست آمده افزایش سرماسختی در کشتهای قرار گرفته در معرض درجه حرارتهای پایین (بالاتر از نقطه انجماد) (C ْ 2/C ْ 6 (14 ساعت /10 ساعت)) را نشان می دهند. همچنین، تحمل به یخ زدگی در کشتهای انجام گرفته در غلظت 1/0 درصد ساکارز در دماهای مذکور بود. تغییر در تجمع mRNA ژنهای مورد آزمایش نیز به موازات تغییر در تحمل به سرما صورت گرفته، و همبستگی مثبتی بین میزان سرماسختی و بیان ژنهای مذکور وجود داشت. نتایج ارزیابی ها همچنین نشان دادند که افزایش تحمل به سرما و بیان ژن در واکنش به افزایش غلظت ساکارز (از 1/0 به 3 درصد) حتی در دمای معمولی (C ْ25) بسیار بیشتر از افزایش ناشی از تغییر در دمای رشد کالوس از C ْ25 به C ْ 2/ C ْ 6 می باشد. بنابراین، ساکارز به عنوان عاملی مهم در فرایند سازگاری به سرما می تواند نقشی تعیین کننده را در تحمل به یخ زدگی و بیان ژنها در واکنش به سرما ایفا نماید. | ||
کلیدواژهها | ||
بیان ژن؛ دمای پایین بالاتر از نقطه انجماد؛ ژن های القا شونده درمقابل سرما؛ سرما سختی؛ غلظت ساکارز؛ کا لوس؛ نورذرن بلاتینگ | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
The purpose of this work was to examine changes in expression of cold ¬ inducible genes and frost hardiness as cell responses to combinations of sucrose and low' positive temperatures. Barley calli induced from immature embryos were grown in an MS based medium without agar at 25°C. The cultures were then subcultured into the same medium bu! containing. 0.1 or 30/0 sucrose, and exposed to 6°/2°C (1 0/14h) for either 5 or 10 days. Following frost test, Cold hardiness was determined either by assessment of survival or estimated by electrolyte leakage test (cell damage). Total RNA was extraCted from control as well as treated calli and Northern blotting was performe_ to examine the mRNA levels-of HmGlt4, HmAPlt2,2 and dhn 1. The results showed the effect of low temperature (6"/2°C) in increasing cold hardening. Also, 30/0 sucrose improved the freezing tolerance in both control and cold treated cultures as compared to 0.1 0/0. This was accompanied by_ accumulation of transcripts from the tested cold-inducible genes. Also, The enhancement of freezing tolerance and gene expression," as a result of increase in sucrose concentration (from 0.1 to 30/0) even at non-inductive temperature (25°C) was much higher than that resulted from changing growth temperature frol11 25°C to 6°/2°C. Thus, sugar concentration could be the critical factor during cold-acclimation rather than temperature. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
callus, Cold hardiness, Cold-inducible_nes, Gene exprssion, mRNA accumulation, mRNA تجمع, Northern blotting, Sucrose concentration | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,744 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 838 |