تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,114,551 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,218,314 |
آثار توازن کاتیون-آنیون جیره غذایی روی توان تولیدی گاوهای شیرده | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 14، دوره 31، شماره 3 - شماره پیاپی 1032، خرداد 1379 اصل مقاله (476.23 K) | ||
نویسندگان | ||
علی نیکخواه؛ علی مصطفوی تهرانی؛ پرویز جامعی* | ||
چکیده | ||
به منظور مطالعه آثار چهار جیره غذایی کاملاً مخلوط با توازن متفاوت کاتیون-آنیون(DCAB) 10 ، 20 ، 30 و40 میلی اکی والان در 100گرم ماده خشک در سه دوره چهارهفتگی متوالی،در چهار بلوک روی ماده خشک مصرفی،تولید شیر،چربی،پروتئین،لاکتوز،موادجامدغیرچربی،کل مواد جامد شیر و PH خون و ادرار از دوازده رأس گاو هلشتاین در دوره اول شیردهی در طرح چرخشی متوازن استفاده گردید.ماده خشک مصرفی با افزایش DCAB بطور خطی افزایش (01/0>P)یافت. مقدار شیر تولیدی (خام،تصحیح شده برحسب 5/3 و4%درصد چربی)گاوهاییکه با جیره با توازن 30 میلی اکی والان تغذیه شده بودند از جیره های دیگر بالاتر(05/0>P) بود. میانگین چربی شیر گاوهای تغذیه شده با جیره 10 ، 20 ، 30 و40 DCAB بترتیب برابر10/3 ، 25/3 ، 05/3 و33/3 درصد و744/0 ، 754/0 ، 789/0 و771/0 کیلوگرم در روز بود.میانگین پروتئین برای جیره مصرفی 10 ، 20 ، 30 و40 DCAB بترتیب برابر 95/2 ، 99/2 ، 83/2 و96/2 درصد و713/0 ، 696/0 ، 733/0 و 689/0 کیلوگرم (05/0>P)در روز بود.میانگین درصدموادغیرچربی برای جیره ها به همان ترتیب معادل 69/8 ، 67/8 ، 52/8 و56/8 بود. PH خون (41/7-47/7)و ادرار گاوها (23/8-08/8) با بالا رفتن DCAB جیره ها افزایش یافت (01/0>P).نتایج این پژوهش نشان داد که توان تولیدی گاوها با توازن کاتیون-آنیون معادل 30 میلی اکی والان در جیره های غذایی بهبود یافته است . | ||
کلیدواژهها | ||
توازن کاتیون-آنیون؛ جیره غذایی؛ شیر وترکیبات؛ گاو هلشتاین | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
To study the effects of four rations with varying dietary cation-anion balance(DCAB), 10,20,30 and 40 meq/100 g dry matter (DM), in three-four week period, four block (three cows Perblock) design DM intake(DMI), milk yield, fat, protein, lactose, non-solid milk fat and pH of blood and urinc, 12 early lactating Holstein cows in a balanced change-over design were uscd. DMI was linearly increased by increasing DCAB(P protein means for the rations \verc 2.95, 2.99.. 2.f.:_. :.: 'J(, ;0'1 , tlld O. 7 L_. 0.696. 0.733 and 0.6R9 Kg/d(P :ii.11i IIh'q'IOU!..'. DI\1) were S.f>9. S.67. S.51 and .,\,'=;(, :l':,\I\..:ctl\','h. The uf hie" 7"r: 7 41 ! and urine (KOf.:-K22) or cows incre,lscd IF 'i'.!('aSiIH2 DCAB(P | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Cation- A.nion Balance, Empositional, Holstein cow, Milk, ration | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,653 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 847 |