
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,694 |
تعداد مقالات | 72,265 |
تعداد مشاهده مقاله | 129,313,615 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 102,173,587 |
مطالعه خصوصیات پرواری و لاشه بره های دو نژاد گوسفند شال وزندی و آمیخته آنها | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 5، دوره 2، شماره 0 - شماره پیاپی 1208، اردیبهشت 1372 اصل مقاله (0 K) | ||
نویسنده | ||
ناصر امام جمعه* | ||
چکیده | ||
ظرفیت پرواری وخصوصیات لاشه تعداد 60 راس بره نر وماده از نژادهای شال وزندی و دورگهای متقابل آنها دریک آزمایش پرواربندی به مدت 82 روز موردبررسی مقایسه ای قرار گرفت. به منظور یکسان نمودن عملیات پروار بندی با روشهای رایج درمنطقه (ورامین) از یونجه و جو در تغذیه بره ها استفاده گردید. درتجزیه وتحلیل اطلاعات بدست آمده از وزن حیوانات در شروع پروار بندی به عنوان متغیر کمکی استفاده گردیده و برای مقایسه آماری میانگین ها از میانگین حداقل مربعات (ISM) استفاده شد. میانگین حداقل مربعات سرعت رشد بره های نر ترکیبهای آمیزشی شال خالص‘ زندی خالص‘ قوچ شال * میش زندی و قوچ زندی * میش شال بترتیب 0/261‘8/219‘2/216و2/181گرم و دربره های ماده حاصل قوچ شال * میش زندی و قوچ زندی * میش شال بترتیب 7/203و 5/172 گرم بر آورد گردید.میانگین راندمان تبدیل غذا برای بره های نر ترکیبهای آمیزشی فوق بترتیب 4/7‘9/7‘8/7‘8/8 و برای بره های ماده 8/7و 4/8 بود. بطور کلی در طول پرواربندی بین سرعت رشد و راندمان تبدیل غذا همبستگی منفی و قوی برآورد گردید. (001/0 >p) یعنی در مراحلی که سرعت رشد بیشتر است برای هر کیلوگرم افزایش وزن غذای کمتری مصرف میشود. تفاوت درصد گوشت و چربی لاشه نژاد زندی خالص با سایر ترکیبهای آمیزشی معنی دار بود. (05/0>p) . بدین معنی که بره های نر زندی دارای کمترین درصد گوشت و بیشترین درصد چربی بودند. درصد گوشت لاشه بره های نر وماده دورگ درمقایسه با زندی خالص بیشتر و درصد چربی آنهاکمتر بود که این مورد یک نتیجه مثبت حاصل از دورگ گیری می باشد. | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 6,196 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 26 |