
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,693 |
تعداد مقالات | 72,239 |
تعداد مشاهده مقاله | 129,227,066 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 102,057,744 |
تعیین ارزش غذایی پوش کشمش در تغذیه بره های در حال رشد (گوسفندان مهربان) | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 5، 3و4، شماره 0 - شماره پیاپی 1214، اردیبهشت 1371 اصل مقاله (531.04 K) | ||
نویسندگان | ||
مهدی طباطبایی؛ منوچهر سوری؛ علی نیکخواه* | ||
چکیده | ||
یکی ازمهمترین تولیدات فرعی انگور و فرآورده های آن در ایران ‘ پوپ کشمش حاصله از کارخانه های کشمش پاک کنی می باشد که شامل ساقه و ساقچه های خوشه انگور به علاوه کشمشهای وازده است. مقدارتولید پوش کشمش درایران 5/4 هزار تن درسال تخمین زده می شود که درحال حاضر در تغذیه دام مورد استفاده قرار نمی گیرد. هدف از انجام این تحقیق تعیین ترکیب شیمیایی ‘ ضریب قابلیت هضم و در نتیجه تعیین ارزش غذایی پوش کشمش به تنهایی ومخلوط با یونجه به روش استفاده مستقیم ا زحیوان بود. بدین منظور از 12 راس گوسفند نر مهربان (8-7ماهه) استفاده شد. که بطور تصادفی به سه گروه 6‘3و3 راس تقسیم شدند. جیره گروه اول تا سوم به ترتیب شامل پوش کشمش (100/0) ‘ یونجه (100/0) و پوش و یونجه (50%+50%) بود. پروتئین خام پوش کشمش بین 2/8-7/6 درصدو الیاف خام آن 8/13-6/11 درصد بر حسب ماده خشک بود . برای گروه اول ضرایب قابلیت هضم ماده آلی‘ الیاف خام و پروتئین خام به ترتیب برابر 2/48‘ 8/30‘ 4/32- درصد و ارزش انرژی زائی برابر 29/0 واحد علوفه ای یا 3/46 درصد TDN ومیانگین مقدار ماده خشک خورده شده 31 گرم در روز (به ازای کیلوگرم وزن متابولیکی) بود. به نظر می رسدکه علت اصلی پایین بودن ارزشهای فوق در پوش کشمش وجودتانن و پائین بودن پروتئین خام در این ماده خوراکی است . اضافه شدن یونجه به پوش کشمش درجیره گروه سوم باعث شد که ضرائب قابلیت هضم ماده آلی‘ الیاف خام و پروتئین خام پوش کشمش به ترتیب به 60‘ 1/42 و 28- درصد افزایش یابد و ارزش انرژی زایی آن به 52/0 واحد علوفه ای یا 58 درصد TDN ومقدار ماده خشک خورده شده به 54 گرم در روز (به ازای هر کیلوگرم وزن متابولیکی) فزونی یابد. | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
One of the most important by-products of raisin processing factories in Iran is grape residues which consist of stems, plumules, and refused raisins. The amount of grape residues in Iran is estimated to be about 4000-5000 tons. Grape residues have not been widely used due to the lack of information about its feeding value in livestock nutrition. The purpose of this study was to determine the feeding value (chemical composition and digestibility) of grape residues and its combination with alfalfa hay. The chemical composition of grape residues were determined by the method of proximate analysis, and apparent—digestibility values were measured through in Vivo experiment. Twelve mature male sheep (mehrahan breed) were randomly divided into 3 groups (6,3,3). The experimental diets were grape residues, alfalfa hay and grape residues plus alfalfa hay in a 50: 50 ratio. The grape residues consi9t of 6.6%—8.2% crude protein and fl.6%—13.8% crude fiber. Apparent digestibility values of organic matter, crude fiber and crude protein were 48.2%, 30.8% and 32.4% . The voluntary feed intake of grape residues was 31g/d (DM/Kg w. 0.75) and the energy value calculated according to Brierern was 0.29 F.U./Kg dry matter. Apparent digestibility values of organic matter, crude fiber and crude protein of grape residues when fed with alfalfa hay raised to 60.0%, 42.1% and -28.0% respecively. The daily voluntary dry matter intake of grape resiues -increased to 54g per Kilogram of metabolic body weight and the energy value of grape residues when fed with alfalfa hay reached 0.52 F.U./Kg dry matter. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,063 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 924 |