
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,694 |
تعداد مقالات | 72,265 |
تعداد مشاهده مقاله | 129,312,553 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 102,171,534 |
ارزشیابی غذایی کنجاله های پنبه دانه تولید شده در ایران | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 4، 1و2و3و4، شماره 0 - شماره پیاپی 1217، فروردین 1360 اصل مقاله (435.8 K) | ||
نویسندگان | ||
جواد پور رضا؛ کاووس کشاورز* | ||
چکیده | ||
ارزش غذایی انواع کنجاله های پنبه دانه ای که در ایران تحت شرایط مختلف تولید می گردند تعیین گردید. گرچه میزان کل گوسیپول انواع مختلف کنجاله های پنبه دانه تقریبا یکسان بود . ولی مقدار گوسیپول نمونه های تهیه شده بروش پرسی‘ کمتر ا زنمونه های تهیه شده بروش پرس- اکستر اکسیون بود. با روش پرس- اکستر اکسیون بود. اختلاف د رمقدار لیزین قابل استفاده در نمونه هایی که توسط یک کارخانه در دو سال متوالی تهیه شده بود. بیشتر بعلت نوسانات جزئی در حرارت و فشار در موقع تهیه نمونه ها است. کیفیت پروتئینی (G.P.V) در نمونه های تولید شده با روش پرسی ‘ پایین تر ازنمونه های تولید شده با روش پرس – اکستراکسیون بود. کیفیت پروتئینی نمونه ها ی یک کارخانه که د ردو سال متوالی جمع آوری شده بود‘ اختلاف معنی داری را نشان ندادند . انرژی قابل سوخت و ساز انواع کنجاله پنبه دانه با هم اختلاف معنی داری نداشتند. | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
An investigation was carried out to study the nutritional value of cotton seed meal samples produced in Iran, under different conditions Although total gossypol contents in different batches of the cotton seed meal were almost identical, free gossypol content of the screw press samples was lower than that of pre-press solvent extracted samples. Available lysine in screw press samples was lower than that of pre-press solvent-extracted samples. Gross protein value (G.P.V.)of screw press samples was lower than that of pre-press solvent-extracted samples. Metabolizable energy(M.E.)contents of the cotton seed meal samples were not significantly different from each other. Supplementation of the low lysine-low Protein cotton seed meal with lysine improved bothG.P.V. andM.E. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,266 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 897 |