
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,692 |
تعداد مقالات | 72,232 |
تعداد مشاهده مقاله | 129,203,108 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 102,032,275 |
کنجاله گلرنگ بعنوان یک منبع پروتئینی در جیره های غذایی طیور | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 5، 1و2و3و4، شماره 0 - شماره پیاپی 1220، اسفند 1358 اصل مقاله (497.51 K) | ||
نویسندگان | ||
رضا کاظمی شیرازی؛ اف. اج. کراتزر* | ||
چکیده | ||
دو آزمایش برای ارزشیابی مقادیر مختلف کنجاله گلرنگ د ر جیره و اثر آن بر روی رشد و بازده غذایی جوجه مرغ و جوجه بوقلمون انجام گرفت . درآزمایش اول مقادیر مختلف کنجاله گلرنگ (0‘24‘66و100 درصد) جایگزین سوژا دریک جیره نیمه خالص برای جوجه های مرغ گردید. در دوتیمار دیگر‘ جوجه ها همچنین از کنجاله استخراج شده توسط متانول و عصاره تغلیظ شده آن تغذیه شدند . در آزمایش دوم‘ مقادیر مختلف کنجاله گلرنگ (0‘25‘50‘75و100 درصد) جایگزین کنجاله سوژا دریک جیره تجارتی برای جوجه های بوقلمون گردید . جوجه ها همچنین از جیره ای که حاوی کنجاله سوژا بعلاوه عصاره تغلیظ شده کنجاله گلرنگ بود تغذیه شدند. کمبود اسیدهای آمینه جیره ها توسط اسیدهای آمینه صنعتی برطرف گردید. افزایش وزن جوجه مرغهای تغذیه شده از جیره حاوی تمام کنجاله گلرنگ بطور معنی دار بهتر ا زجوجه های تغذیه شده از سایر جیره ها تحت آزمایش بود. جایگزین نمودن کنجاله استخراج شده گلرنگ یا عصاره تغلیظ شده آن موجب افزایش وزن مشابهی نگردید‘ معهذا‘ افزایش عصاره تغلیظ شده کنجاله گلرنگ باعث تغییر در سرعت رشد نگردید. بطور کلی افزایش کنجاله گلرنگ به جیره سبب فقیر تر شدن بازده غذایی گردید. بر اساس نتایج بدست آمده از این آزمایشات قیمت و فراوانی کنجاله گلرنگ مرغوب بعنوان دو عاملمهم برای تعیین مقدار کنجاله گلرنگ که بتواند جایگزین کنجاله سوژا درجیره جوجهمرغ با جوجه بوقلمون شود باید در نظر گرفته شود . نتایج همچنین نشان می دهد که چنانکه کمبود اسیدهای امینه جیره برطرف شود می توان تا حدود 80 درصد از کل پروتئین جیره جوجه های گوشتی و درحد 65 درصد از کل پروتئین جیره جوجه های بوقلمون را توسط کنجاله گلرنگ تأمین نمود. | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
Two experiments were conducted to determine the effects of different levels of safflower meal (S.F.M.)supplementation on growth and feed efficiency of baby chicks and baby poults. In the first experiment, different levels of S.F.M.(O,34,66 , and 100%) replaced soybean meal in semi — purified chick rations .Methanol —extracted S.F.M. and the extractives were also fed to chicks.All rations were isonitrogenous and isocaloric. In the second experiment, different levels of S.F.M.(O,25,50, 75 and 100%) replaced soybean meal in a practical poultry ration . S.F.M. extractives were also fed to poults in an all soybean meal ration .All rations were isonitrogenous and iso— caloric.In both trials deficient amino acids were added synthetically. Weight gain of chicks fed all S.F.M. ration was significantly better than chicks fed other experimental rations. The inclusion of extracted S.F.M. or its extractives did not result in a similar weight gain.However,the addition of S.F.M. extractives resulted in a better feed efficiency .Different levels of supplemented S.F.M. had no significant influence on growth or feed efficiency of chicks.The results obtained with poults were somewhat different.Supplementation of all soybean meal ration with S.F.M. extractives resulted in best growth and feed efficiency.However,different substitution levels of S.F.M. for soybean meal did not significantly alter grotth rate.In general ,S.F.M. supplementation resulted in poorer feed efficiency in poults. on the basis of data obtained in these trials ,Price and availability of good S.F.M. are of prime importance in considering the level to be used in a chick or poult ration .The results also indicate that up to about 80% and 60% of the total protein in a baby chick and baby poult rations respectively could be furnished by S.F.M. if the rations are adequately supplied with the limiting amino acis. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,373 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,140 |