تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,032 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,502,216 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,766,190 |
مقایسه ژنتیکی – اقتصادی صفات اصلی در سه گروه تجارتی جوجه ها ی گوشتی | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 5، 3و4، شماره 0 - شماره پیاپی 1221، اردیبهشت 1368 اصل مقاله (672.97 K) | ||
نویسندگان | ||
محمد کریم اکبر؛ قاسم دارابی* | ||
چکیده | ||
تأثیرات ژنتیکی – اقتصادی صفات اصلی جوجه های گوشتی بر روی سیستم تولید در سه گروه ژنتیکی B3,B2,B1 و دو جنس نر وماده مورد مطالعه قرار گرفت . این گروههای ژنتیکی محصولات نهائی سیستمهای تولیدی ادغام شده یا نیمه ادغام شده جوجه های گوشتی بوده اند که در سطح تجارتی – تحقیقاتی فعالیت دارند. صفات مورد مطالعه شامل سرعت رشد اولیه ‘ ضریب تبدیل غذایی وکیفیت لاشه بوده اند. داتای بدست آمده در مرد هر صفت با روشهای آماری تجزیه و تحلیل شده ‘ نتایج بدست آمده از قرار زیر می باشند. جنس نر دارای سرعت رشد اولیه و ضریب تبدیل غذایی بهتری از جنس ماده می باشد. لاشه جنس نر نیز دارای درصد پائین تری چربی بوده‘ صفتهای تعیین کننده کیفیت لاشه بجز درصد لاشه بوزن 56 روز و درصد سینه بوزن لاشه در آن در سطح بهتری از جنس ماده قرار دارد. بالاترین سرعت رشد اولیه در گروه ژنتیکی B2 و پایین ترین آن در B1 بوده است. ضریب تبدیل غذایی در B2 و B3 معادل ‘ و در B1 در سطح پایین تری قرار داشته است. خصوصیات لاشه شامل ‘ درصد لاشه بوزن 56 روز ‘ درصد سینه بوزن لاشه‘ درصد چربی بوزن لاشه و درصد مابقی بوزن لاشه و درصد مابقی بوزن لاشه در B2 و B3 معادل و در B1 در سطح پائین تری بود ه است. در مورد صفات وزن لاشه ‘ وزن سینه ‘ وزن ران و زون مابقی لاشه گروه B2 دارای بالاترین کیفیت وگروه B1 دارای پایین ترین کیفیت بوده اند. فرق معنی داری در صفات درصد ران بوزن لاشه و وزن چربی شکمی در سه گروه ژنتیکی مشاهده نشده است. نتایج بدست آمده از این آزمایش بطو رکلی نمایانگر برتری نسبی ژنتیکی – اقتصادی سیستم تولیدی گروه ژنتیکی B2به B3 بوده است. از این نظر هر دو گروه ذکر شده برتری چشمگیری به گروه B1 داشته اند. | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
The bioeconomic effects of the economic traits on the production systems were studied in three genetic groups (B1,B2, B3) and two sexes (S1,S2) of broiler chickens. The genetic groups were the final products of three integrated or semi - integrated commercial and research production systems.me traits under consideration were early growth rate, feed conversion and carcass quality. Male broilers were superior over the females in early growth rate and feed conversion. Males were also superior in most carcass quality taits, including fat percentage. Exceptions were percent carcass to live weight and percent breast to carcass in which females were superior. The best and the poorest early growth rate were in B2 and Bi, respectively. Feed conversion was not different in B2 and B3 but it was higher in Bi. Most carcass quality traits including percent carcass to live weight, percenthreast to carcass, percent fat to carcass and percent of other parts were the same in 82 and B3, but were lower in B1. B2 and B1 had the highest and the lowest quality in carcss weight, treast weight, leg weight and weight of the other parts. B3 was intermediate in these traits. No significant difference was found in other carcass traits, including percent leg to carcass and fat weight among the genetic groups. The results from this study generally indicated the bioeconomic superiosity of the B2 production system over that of 83. Both systems were superis over the B1 production system. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,620 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 808 |