تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,037 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,521,855 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,781,406 |
مقایسه میزان پروتئین و اسید های آمینه چهار رقم گندم ایرانی | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 3، 1و2و3، شماره 0 - شماره پیاپی 1222، فروردین 1359 اصل مقاله (503.28 K) | ||
نویسنده | ||
منصور توکلی* | ||
چکیده | ||
در این بررسی میزان پروتئین و اسیدهای آمینه چهاررقم گندم ایرانی به اسامی روشن ‘ امید ‘ کرج1و کرج 2 که دو رقم آخری به ترتیب از تلاقی روشن و امید با دو رقم مختلف مکزیکی حاصل شده اند‘ اندازه گیری وموردمقایسه قرار گرفت. نتایج نشان می دهد که مقدا ر پروتئین دانه و آرد گندم روشن در حدود 1 درصد بیشتر از کرج 1 می باشد. در مقایسه با سایر ارقام اختلاف بین مواد پروتئینی روشن و امید و بین امید وکرج 2 چندان چشم گیر نمی باشد. نتایج مربوط به اسیدهای آمینه نشان میدهد که میزان ترئونین در دانه و آرد گندم امید بترتیب 98/0 و 74/0 گرم در 100 گرم پروتئین بیش از گندم روشن است. دانه و آرد گندم امید درمقایسه با روشن به ترتیب دارای 86/1%و 12/1 % بیشتر از اسیدهای آمینه ضروری بود. از طرف دیگر میزان اسید گلوتامیک در دانه روشن 21/3% بیشتر از گندم امید می باشد. گندم کرج 1نسبت به گندم روشن 1 از نظر مقدار لیزین افزایشی معادل 45/0 را نشان می دهد . همچنین ترئونین موجود در دانه و آر د کرج 1 به ترتیب 57/0 و 53/0 درصد بیشتر از روشن می باشد. از طرف دیگر آرد کرج 1 نسبت به روشن دارای 6/1 درصدبیشتر از اسیدهای آمینه ضروری است. آزمایش همچنین نشان داد که میزان ترئونین در آرد امید 45/0 درصد بیش از مقدار موجود در آرد کرج 2 می باشد. برعکس میزان اسیدگلوتامیک در کرج 2 09/4 درصد بیش از امید میباشد. اختلاف بین امید وکرج 2 از نظر مجموع اسید های آمینه ضروری معنی دار نمی باشد. | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
Two local wheat cultjvars of Iran,Roshan and Omid, and two new cultivars,Karajl arid Karaj 2 , which have been respectively derived from crosses of Roshan and Omid with different Mexican cultivars, were compared for their protein and amino acid compositions.The grain and flour of Roshan contained approximately 1.0% more protein than Karaj 1 . The differences between Roshan and Omid and between Omid and Karaj 2 for protein were not significant . amid contained 0.98% (in grain ) and 0.74% (in- flour ) more threonine than Roshan.Omid also contained 1.86% and 1.12% more essential amino acids than Roshan in its grain and flour, respectively . Roshan , however,contained 3.21% more glutamic acid in its grain as compared to Omid . The grain of Karaj i showed 0.45% more lysine over Roshan.Karaj 1 also contained 0.57% and 0.53% more threonine than Roshan in its grain and flour, respectively.The flour of Karaj 1 also contained about 1.60% more essential amino acids than Roshan . The flour of Karaj 2 showed an increase of 4.09% glutamic acid over Omid. The differences between amid and Karaj 2 for total essential amino acids were not significant. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,139 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,063 |