تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,037 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,522,108 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,781,665 |
بر آورد کشش تقاضا در برابر تغییرات قیمت و درآمد برای برخی محصولات عمده کشاورزی ایران | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 4، 1و2و3، شماره 0 - شماره پیاپی 1222، فروردین 1359 اصل مقاله (459.03 K) | ||
نویسنده | ||
منوچهر فکری ارشاد* | ||
چکیده | ||
دراین بررسی اندازه گیری کشش تقاضای محصولات عمده کشاورزی دربرابر تغییرات قیمت و درآمد در نقاط شهری ‘مورد مطالعه قرار گرفته است. محاسبات انجام یافته برمبنای تحلیل سری های زمانی و با استفاده از آمار و ارقام گرد آوری شده توسط مرکز آمار ایران‘ صورت گرفته است. آگاهی به ضرایب کشش تقاضای کالاهای مصرفی‘ می تواند کمک فراوانی به برنامه ریزان کشاورزی بنماید و آنان را درشناخت سیر تغییرات تقاضا برا ی محصولات کشاورزی درسالهای آینده یاری دهد. مطالعات ومحاسبات انجام شده ‘ نشان داد که ضریب کشش تقاضا در برابر تغییرات قیمت برای اکثر کالاهای مورد بررسی نسبتا بزرگ است و درمورد بعضی میوه ها و انواع ماهی‘ حتی بزرگتر از 2 می باشد. ضریب کشش تقاضای گوشت و لبنیات نیز دربرابر تغییرات قیمت نسبتا بالا وبزرگتراز واحد است . به همین ترتیب ضریب کشش تقاضا در برابر تغییرات درآمد نیز برای انواع گوشت ماهی و تخم مرغ بزرگتر از 2 و برای انواع گوشت بزرگتر از واحد می باشد. | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
Coeficient of elasticity of Demand against variations in both Price and Income was studied. Calculations were based on the Time Series Analysis for which the data from Iran Center for Statistics was used as inputs.Known coeficients of demand for consuming goods can greatly help the programmers of Agricultural Plans toward a better understanding of the future demands variations for the goods. For most of the products under study,the Coeficients of demand against variation in Price were rather high numerically;so much that for some fruits and fish meat ,they were greater than 2. The coeficients were also rather high and greater than 1 for different kinds of meat and dairy products.The coeficient of demand against variation in Income was as well greater than 2 for different kinds of fish meat and greater than 1 for fruits and meats. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,508 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,141 |