تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,037 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,521,875 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,781,436 |
بررسی میزان پروتئین و اسیدهای آمینه گندم بزوستا یا در ایران | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 5، 1و2و3، شماره 0 - شماره پیاپی 1222، فروردین 1359 اصل مقاله (447.36 K) | ||
نویسنده | ||
اشرف علوی* | ||
چکیده | ||
در این آزمایش میزان پروتیین و اسید های آمینه موجود در دانه و آرد گندم بزوستا یا که در چهار ناحیه مختلف کشت شده شود مورد بررسی قرا رگرفت . اختلاف نواحی مورد مطالعه از نظرمیزان پروتیین دانه و آرد این گندم معنی دار نبود. متوسط مقدار پروتئین تمامی دانه و آرد حاصله به ترتیب معادل 26/13 و 68/12 درصد بود. اثر محل در میزان تمامی اسیدهای آمینه وهمچنین مجموع آنها در دانه کامل و آرد از نظر آماری معنی دار گردید. دانه گندم مربوط به ارومیه با مقایسه با سایر نقاط حاوی بیشترین مقدار لیزین و ترئولین بود. آرد حاصله از گندم همین منطقه دارای بیشترین مقدار ترئونین بود. ولی زیادترین مقدار لیزین از آرد گندم بطور متوسط بترتیب 36/38 و 04/37 درصد مجموع اسید آمینه ضروری و غیر ضروری بالغ گردید. این اسیدهای آمینه در دانه و آردگندم منطقه ساوجبلاغ بترتیب معادل 75/39 و 18/41 درصد بود که نسبت بسایر نقاط بالاترین مقدار محسوب می گردد. | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
Bezostaia wheat grown in four locations of Iran was studied for its protein and amino acid composition. The locations studied had no effects on protein content of whole grain and flour fractions of this wheat. The protein content of the wheat from all locations measured 13. 26% in grain and 12.68% in flour. The concentrations of all the amino acids including the essential amino acids of both whole grain and flour from different locations were significantly different. The whole grain from Urmieh contained the highest amounts of lysine and threonine when compared to other locations. The flour fractions of wheat from the same region also contained the greatest level of threonine and those from Savojbolagh showed the highest amounts of lysine. The essential amino acids of both whole grain and flour from different locations averaged to 38.36 and 37.04 percent of the total amino acids, respectively.The grain and flour from Savojbolagh region with respective values of 39.75 and 41.18 percent essential amino acids contained the highest amounts of these amino acids as compared to the other locations. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,736 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 974 |