![سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران](./data/logo.png)
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,579 |
تعداد مقالات | 71,072 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,681,189 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,911,482 |
بررسی اثرات تاریخ کاشت بر عملکرد‘ اجزاء آن و درصد پروتیین خام ماش | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 10، دوره 4، شماره 0 - شماره پیاپی 1223، تیر 1377 اصل مقاله (826.21 K) | ||
نویسندگان | ||
علیرضا طالعی؛ ناصر خدابنده؛ براتعلی غلامی* | ||
چکیده | ||
به منظور ارزیابی اثرات تاریخ بر عملکرد ودرصد پروتیین ماش آزمایشی طی دو سال در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی کرج انجام شد . این آزمایش به صورت کرتهای خرد شده در 4 تکرار اجرا گردید . تاریخهای کاشت به عنوان عامل اصلی شامل چهار سطح و ارقام به عنوان عامل فرعی در چهار سطح بودند. ارقام ماش شامل گوهر‘ پرتو‘ مهر و NCM-1 که در سال 1373 و1374 د رتاریخهای 25 اردیبهشت ‘ 10 خرداد‘ 25 خرداد و 10 تیر کشت شدند. صفاتی از قبیل طول ساقه اصلی ‘ تعداد گره در ساقه اصلی‘ شاخص برداشت ‘ عملکردبیولوژیکی ‘ عملکرد دانه و درصد پروتئین و غیره اندازه گیری شدند. اثر تاریخ کاشت برای طول ساقه اصلی و درصد پروتئین در هر دو سال معنی دار نبوده ولی برای بقیه صفات دیگر معنی دار بود. در تاریخ کاشت های 10 و25 خرداد بیشترین شاخص برداشت‘ وزن 100 دانه ‘عملکرد بیولوژیکی و عملکرد دانه حاصل گردید. بین ارقام ماش در مورد کلیه صفات به جز طول ساقه اصلی اختلاف معنی داری وجود داشت . رقم پرتو کمترین شاخص برداشت را داشت و رقم NCM-1 به علت داشتن تعداد دانه و تعداد غلاف کمتر درهر بوته کمترین را دارا بود. درصد پروتئین رقم گوهر کمتر از ارقام دیگر بود. NCM-1 و گوهر وزن صد دانه بیشتری نسبت به ارقام دیگر داشتند. | ||
کلیدواژهها | ||
پروتئین و تاریخ کاشت؛ عملکرد؛ کرتهای خرد شده؛ ماش | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
In order to evaluate the effects of sowing date on grain yield, it’s component and percentage of protein in green gram, an experiment was carried out for two years in research Station Faculty of Agriculture, Karaj (Iran). Split plot design with 4 replications was used. The main plots were date of sowing with 4 level (15th and 3lth May, 15th June and first of July). The grain gram varieties were Gohar, Parto, Mehr and NCM-1. Characteristics were scored as length of the main stem, number of nodes on main stem, harvest index, biological yield, grain yield and percentage of protein, etc. The effect of sowing date on length of the main stem and percentage of protein were not significant in two years but there were significant effects for other characteristics. In. 15th and 3lth May the maximum harvest index 100 seed weight, biological yield and grain yield were obtained. The varieties were significantly different for all characteristics except length of the main stem. Parto variety had the least harvest index and NCM-1 variety had the least grain yield due to having low grain number and pods per plant. The percentage of protein in Gohar variety was less than the other varieties. NCM-1 and Gohar varieties had more 100 seed weight than the others. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Green Gram, Protein & Sowing date, Split Plot design, yield | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,037 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,090 |