تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,533 |
تعداد مقالات | 70,506 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,125,400 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,233,811 |
آثار ناشی از مصرف روغن پالم در لیپید انسان | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 6، دوره 4، شماره 0 - شماره پیاپی 1224، فروردین 1377 اصل مقاله (570.33 K) | ||
نویسنده | ||
سید حسین میر نظامی ضیابری* | ||
چکیده | ||
در این طرح تأثیر سوء مصرف روغن هیدروژنه شده حاوی روغن پالم (روغن نخل )بر روی لیپید انسان به خصوص کلسترول بد (LDL) مورد بررسی قرارگرفت . سیزده نفر داوطلبان درمدت شانزده روز با تنظیم نمودن جیره غذایی برحسب وزن ‘ سن ‘ قد وفعالیت بدنی از روغن نباتی هیدروژنه شده حاوی روغن پالم(روغن جامدحاوی 9/22 درصد اسید پالمتیک) تغذیه شدند. برای تعیین صحت طرح تحقیقاتی از طرح آماری آنالیز واریانس با دسته بندی یکطرفه بین داوطلبان و آزمون T-student استفاده شد. نتایج حاصل از تجزیه خون شرکت کنندگان وبا استفاده از طرح آماری (T-Test) بیانگر این مطلب است که میانگین کلسترول بد (LDL) از 31/16±53/89 dI/mg در روز شانزدهم افزایش یافته است به عبارتی دیگر میزان کلسترول بد در طول مدت کوتاهی 30/43 dI/mg افزایش یافته است. مقایسه هفت نفر از داوطلبان در طی مدت شانزده روز با تنظیم نمودن جیره غذایی بر حسب وزن ‘ سن ‘ قد وفعالیت بدنی از روغن ذرت تغذیه شدند. نتایج حاصل از تجزیه خون آنها نشان می دهد که برخلاف روغن جامد هیدروژنه شده حاوی روغن پالم‘ روغن مایع ذرت باعث افزایش میانگین کلسترول خوب (HDL) 61/4±71/50 dI/mg درروز اول به 24/8±57/66 dI/mg درروز شانزدهم شده است. با استفاده از طرح آماری TTEST نتایج نشان می دهد که میزان کلسترول خوب (HDL) در افرادی که با روغن ذرت تغذیه شده بودند در روزهای اول وهشتم در سطح 5 درصد معنی دار نیست اما میزان کلسترول خوب درآنها بعد از تغذیه شانزده روز در سطح 5 درصد معنی دار است .سه مطلب را می توان ا زنتایج حاصل توصیه نمود. 1. از تغذیه روغن جامد هیدروژنه شده حاوی روغن پالم‘ حتی الامکان خودداری شود 2. برای افرادی که کلسترول بد (LDL) خونشان بالاست و بطور کلی برای همه افراد استفاده روغن مایع ذرت در جیره غذایی پیشنهاد می شود. 3. از ورود روغن پالم وافزودن آن به روغن جامد هیدروژنه شده جلوگیری شود | ||
کلیدواژهها | ||
روغن پالم؛ لیپید انسان و روغن نباتی هیدروژنه | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
In this research project the side effects of Hydrogenated oil (Having Palm-oil) consumption on total lipid of LDL levels in Human blood was studied .Thirteen men were selected and Fed according to age, weight, height and activities with foods containing Hydrogenated palm oil (22/9% palmetic acid)for 16 days. To verify the results of the experimental research. multiple range test and T-Test was used. The result of the blood analysis have shown that the LDL cholesterol was increased averagely. from 89123 ± 16/3 1 mg/dl to 132/53 ± 25/99 mg/dl at the end of (experimental ) peroid .Was less than five percent which was not significant.but the LDL chiosterol was more than five percent wich could be considered significant at the day of 16 th. Results indicated that there was an increase in LDL content (43,30 mg/dl) after 16 day experiment .Total cholestrol was also inctreased during this peroid. For comparsion , seven men , according to their age, weight ,height and activities, were selected and fed with foods containing corn oil for 16 days. The results of blood analysis in this group indicated that HDL cholesterol was increased from 50171 mg/dl to 66/57 mg/dl at the end of the period comparision made between men’s total cholesterol of two different groups. The results have shown that HDL for those were fed by corn oil was not signidficant for the 1th and 8 th days of experiment but the HDL was significant after 16 days of experimental period.The results of the experiments have shown. I - The consumption of the Hydrogenated oil containing palm oil should not be recomended. 2 - For most people specially for those with high LDL. the consumption of corn oil should be recomanded. 3 - Stric tregulations for importation of palm oil should imposed and their should be caused in hydrogenated oil | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Lipid in Human blood & Hydrogenated oil, palm oil | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,095 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,008 |