تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,533 |
تعداد مقالات | 70,506 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,125,312 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,233,764 |
بررسی استفاده از ویناس چغندر قند در تغذیه نیمچه های گوشتی | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 10، دوره 4، شماره 0 - شماره پیاپی 1224، فروردین 1377 اصل مقاله (478.26 K) | ||
نویسندگان | ||
سید رضا میرائی آشتیانی؛ محمود شیوازاد؛ علی نیک خواه* | ||
چکیده | ||
به منظور بررسی امکان استفاده از ویناس (پساب حاصل از فرایند قندگیری از ملاس) در تغذیه گوشتی ‘ آزمایشی با استفاده از نسبت های 0‘ 2‘4و6 درصد ویناس چغندرقند در جیره های با انرژی کاملا یکسان (Isocaloric) دارای 2900 کیلو کالری در کیلوگرم انرژی قابل متابولیسم ‘ انجام شد. ویناس مورد استفاده از کارخانه قند نیشابور تهیه گردید. با جیره های موصوف 96 قطعه جوجه خروس نژاد تجاری لوهمن پس از سن ده روزگی به مدت 6 هفته (سه هفته جیره مرحله آغازی و سه هفته جیره مرحله رشد) تغذیه شدند. در طول آزمایش مصرف غذا ‘ مصرف آب‘ افزایش وزن و رطوبت نسبی بستر بصورت هفتگی برای هر واحد آزمایش جداگانه اندازه گیری گردید. بازده غذایی و هزینه غذای مصرفی در ازای هر کیلوگرم وزن زنده تولیدی نیز محاسبه شد. نتایج تجزیه آماری نشان داد که تفاوت بین جیره ها در رابطه با متغییرهای مذکور‘ غیر از هزینه خوراک مصرفی معنی دار نبود. با توجه به افزایش هزینه خوراک مصرفی درازای هر کیلوگرم وزن زنده تولیدی‘ استفاده از ویناس در تغذیه جوجه های گوشتی قابل توصیه نیست. بازرسی اندامهای داخلی دو قطعه ازجوجه های مربوط به هر جیره پس از پایان آزمایش مشکل خاصی رانشان نداد و تفاوت نسبت وزن کبد و کیسه صفرا به وزن بدن در مقایسه نیمچه های تغذیه شده با جیره های مختلف معنی دار نبود. | ||
کلیدواژهها | ||
چغندرقند و تغذیه نیمچه های گوشتی؛ ویناس | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
An experiment was designed and conducted to evaluate the use of beet vinasses in broiler diet. Four isocaloric diets (with 2900 Kcal/kg metabolizable energy) were formulated, using ratios of 0, 2, 4 and 6 percent of vinasses (discard molasses), for each of starter and grower phases. The diets were fed to % one week old male chickens. A completely randomized design with 4 treatments (diets), 3 replicates per treatment and 8 chickens per experimental unit(pen) were asigned. Body weight, feed consumption, water consumption and excreta moisture content were measured weekly. There was no statistically significant difference between diets concerning above measurements and calculated feed conversion ratio. However, the difference for calculated cost of feed per kilogram of body weight was significant(P <0.05) between diets, the higher ratio of vinasses in diet the higher the cost. The effect of vinasses in diets on the ratio of the weight of liver and gallbladder relative to chickens’ final body weight was not significantly different. The results obtained in this study suggest that the use of beet vinasses in broiler diet is not feasible and not economically recommendable | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Broiler nutrition, Sugar beet, Vinasses | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,711 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,050 |