تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,036 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,505,108 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,769,216 |
روش بررسی تعیین تحمل ارقام گندم به شوری | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 1، دوره 1، شماره 0 - شماره پیاپی 1226، فروردین 1373 اصل مقاله (380.74 K) | ||
نویسندگان | ||
اسلام مجیدی هروان؛ مریم شهبازی* | ||
چکیده | ||
به منظور بررسی روش ارزیابی مقاومت یا تحمل گندم به تنگنای شوری‘ ارقام بیات و شعله انتخاب شده و با غلظتهای متفاوتی از کلرور سدیم ‘ عصاره خاک شور و رقتهایی از آب خلیج فارس درکشت گلدانی و پتری دیش تیمار گردیدند. نتایج حاصله نشان می دهد که رقم شعله نسبت به بیات از مقاومت به شوری بیشتری برخوردار می باشدو غلظتهای بالای املاح را بهتر تحمل می کند . از بین تیمارهای آبیاری گلدانی و پتری دیش رقتهای 40 و60 درصد آب خلیج فارس و 20 درصد عصاره خاک نتایج بهتری نسبت به غلظتهای کلرورسدیم نشان داده است. ارزیابی بعمل آمده از صفات تعداد و طول ریشه درکلیه رفتارها اختلاف معنی داری در سطح یک درصد نشان می دهد. | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
The salt tolerance of 2 bread wheat cultivars were evaluated in pot and petri dishes grown under different salt solutions. The results indicated that the cultivar shoeleh was more tolerant than Bay at. The dilutions of Persian golf sea water at 40 and 60% , saline soil extract at 20 and 40% could be used to distinguish the differences between cultivars. Among characters studied, the number and length of roots and plant height were significantly different for the treatment at 1% level of probability. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,637 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 836 |