![سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران](./data/logo.png)
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,579 |
تعداد مقالات | 71,072 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,680,949 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,911,321 |
اثر نمک طعام غذا و آب برعملکرد مرغهای تخمگذار | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 3، دوره 1، شماره 0 - شماره پیاپی 1242، خرداد 1373 اصل مقاله (424.59 K) | ||
نویسندگان | ||
جواد پوررضا؛ محمد علی ادریس* | ||
چکیده | ||
این آزمایش به منظور مطالعه اثر نمک طعام از طریق غذا و آب آشامیدنی بر عملکرد مرغهای تخمگذار انجام گرفت. تعداد 420 قطعه مرغ تخمگذار از دو گروه بومی و لگهورن سفید از سن 36 تا 43 هفتگی مورد استفاده قرار گرفتند . هفت تیمار آزمایشی حاوی مقادیر مختلف نمک که از طریق آب یا غذا تامین می شد. مورد استفاده قرا رگرفتند . افزایش مصرف نمک چه از طریق آب و چه غذا باعث کاهش درمیزان تخمگذاری ‘ بازده تخم مرغ‘ مصرف غذا‘ راندمان تبدیل غذا وکیفیت تخم مرغ (واحدها و Haugh unit) نگردید. افزودن نمک به آب آشامیدنی وزن تخم مرغ را افزایش داد. ضخامت پوسته تخم مرغ در اثر افزایش نمک طعام آب آشامیدنی کاهش یافت . ضریب همبستگی (r=-0/545) بین افزایش نمک طعام وضخامت پوسته معنی دار بود. کاهش یا حذف نمک جیره از کاهش ضخامت پوسته ناشی از مصرف نمک از طریق آب آشامیدنی جلوگیری بعمل نیاورد. | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
This experiment was carried out to study the effect of sodium cnloride from drinking water and feed on performance of laying hens. Four hundred and twenty native and white Leghorn laying hens from 36 to 43 weeks of age were used. Seven experimental treatments containing different levels of salt which was supplied by feed and/or drinking water were compared. Increasing salt intake by drinking water or feed caused no reduction in egg production, egg output, daily feed intake, feed conversion ratio and Haugh unit. Addition of salt to the drinking water increased egg wight. Shell thickness was reduced by the addition of salt to the drinking water. Correlation between increasing water salt content and shell thickness was significant. Reduction or elimination of dietary salt caused no improvement in shell thickness of eggs laid by hens consumed saline drinking water. Reduction in shell thickness was not related to the reduction in feed intake or increases in egg output | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,011 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 790 |