تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,032 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,502,267 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,766,346 |
تاثیر درجه حرارتهای مختلف انبار روی برخی خصوصیات کمی و کیفی چهارقم انار منطقه ساوه | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 6، دوره 1، شماره 0 - شماره پیاپی 1242، خرداد 1373 اصل مقاله (417.43 K) | ||
نویسندگان | ||
محمد علی عسگری سرچشمه؛ محمد شاهدی* | ||
چکیده | ||
یکی از مسایل ومشکلات میوه انار در ایران نگهداری وعرضه نامناسب آن می باشد. از عوامل مهمی که در امر نگهداری میوه انار د رانبار نقش اساسی دارد و ضروری است در مورد آنها تحقیق و بررسی شود. نوع رقم ‘ درجه حرارت انبار و رابطه این دو با یکدیگر است. مطالعه حاضر در سالهای 69-1368 جهت بررسی اثر دما بر روی برخی خواص انبارداری چهار رقم از انارهای منطقه ساوه شامل ملس ترش ‘ ساوه هندس ‘ شیرین پاییز (یزدی) و پوست سفید ترش (یزدی ) که بیشترین سطح زیرکشت را در منطقه دارا بوده و درمحل به عنوان ارقام مناسب برای نگهداری شناخته شده اند. انجام شده و درجات مختلف برودت در ارتباط با افزایش دوره نگهداری انار در سردخانه ومقایسه آن با انبارداری معمولی مورد بررسی قرا رگرفته است. با توجه به نتایج بدست آمده در مورد صفات مورد اندازه گیری در کلیه مراحل آزمایش و در تجزیه مرکب می توان نتیجه گیری کرد که رقم ملس ترش در مجموع از بقیه ارقام مناسب تر بوده و جهت نگهداری در انبار برای مدت طولانی (6 ماه) توصیه می گردد. این رقم در پایان دوره نگهداری از لحاظ کیفی وضعیت ظاهری و بازار پسندی میوه های و دانه ها ‘شدت آلودگی ومیزان پوسیدگی ‘ کیفیت خوراکی وهمچنین میزان درصد کاهش وزن میوه ‘ شدت رنگ عصاره وغیره از بقیه ارقام وضع مطلوبتری داشته است. برودت 1+ درجه سانتیگراد برای نگهداری انار در مقایسه با سایر درجات نگهداری مناسب تر بوده است. وضعیت ظاهری و بازار پسندی میوه ها و دانه ها ‘ شدت آلودگی و درصد نهائی پوسیدگی ‘ کیفیت خوراکی ‘ درصد کاهش وزن میوه وغیره در برودت 1+ سردخانه در مقایسه سایر درجات نگهداری از وضعیت مطلوبتری برخوردار بوده است. نگهداری انار در این درجه حرارت به دلیل محدود بودن فعالیت میکروارگانیسم ها (بخصوص قارچها) نیازی به ضدعفونی کردن میوه ها نبوده و از این بابت مشکلی در نگهداری آن نخواهیم داشت. همچنین میزان کاهش وزن میوه ها در پایان دوره نگهداری در سردخانه1+ درجه سانتیگراد برابر 8/18 درصد بوده که مقایسه با انبار معمولی با کاهش وزن 37/30 درصد ‘ کمترین افت محصول را داشته است که این امر از نظر اقتصادی نیز قابل توجه می باشد. صدمات ناشی از سرما بر روی پوست و دانه میوه ها تا مدت 5/4 ماه نگهداری در هیچکدام از تیمارها مشاهده نگردید . این عوارض در پایان دوره نگهدار ی(پس از 6 ماه نگهداری در سردخانه) به صورت خفیف در بعضی از نمونه ها در تیمارهای درجات حرارت پائین ملاحظه شد. طول مدت انبار داری بر روی صفات کاهش وزن‘ وزن صد دانه‘ PH ‘ اسیدیته قابل تیتراسیون و شاخص طعم دانه ها در سطح 1% اثر معنی دار داشته است. اثر متقابل دما با طول دوره انبارداری بر روی درصد کاهش وزن میوه ها وزن صد دانه ‘ قند‘ ماده خشک عصاره و PH از نظر آماری معنی دار گردیده است. | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
Delivering in good condition and storing of the pomegranate fruits in Iran considered to be a great problem. Variation in genotype, climatic condition before harvesting, temperature, and humidity are belived to have more or less important effects in storing capacity of the crop. This study was conducted to determine the effect of four different temperature on some storage aspects of four Saveh originated cultivars of pomegranate fruit. These cultivars were Malas Torsh, Saveh Hendes, Shirin Paeizeh (Yazdi) and poust Sefid Torsh (Yazdi) have rather good storage charachters and are dominate in pomogranate cultivation in this region. The effect of four storage temprature of +1, +4, +7°C and the ordinary air temperature, as control, on the length of the storing period was evaluated. A.compeletely randomized design, was used. Weight reduction, soluble solids, percent dry matter, pH and titrable acidity (T.A) of the fruits were observed in 45 day intervals from the begining of the experiment. The ratio of T.S.S. to T.A. taken as the index for juice flavor, color intensity of the juice and some other qualitative charachters of the fruits. The results showed that fruit weight was reduced by 8.2% in +1°C treatments while this reduction was 3O.4% with control. The quality of aerials and fruits at the end of the storage period was higher in +1°C treatment than other temperatures. The pH of all cultivars were raised slower in +1°C treatment and faster in control. The rate of this raise for the +1°C treatment was the slowest but for the control was the fastest. No injury on the fruits was observed as the effect of chilling during 4.5 months period of the experiment. The weight of the aerial and some qualitative aspects of the .fruits were different, among cultivars. It was resulted that the Malas Torsh cultivar has the best storage quality, and the temperature of +1°C provided the most suitable conditions for a longer storage period (4.5 Months) compared to other treatments used. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,191 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 903 |