![سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران](./data/logo.png)
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,578 |
تعداد مقالات | 71,072 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,695,982 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,925,419 |
بررسی اثرات کلرور سدیم بررشد و انباشت ترکیبات آلی و معدنی درگندم | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 6، دوره 1، شماره 0 - شماره پیاپی 1251، تیر 1375 اصل مقاله (496.32 K) | ||
نویسندگان | ||
مریم شهبازی؛ زرین تاج محقق دوست* | ||
چکیده | ||
در گیاهانی که در معرض تنش شوری واقع می شوند. ارتباط خاصی بین ترکیب یا محتوی یون معدنی گیاه و انباشته شدن برخی ترکیبات آلی ریز مولکول که درتنظیم و تعدیل فشار اسمزی سلول در شرایط تنش نقش دارند. وجود دارد. برای بررسی انباشتگی برخی از این ترکیبات ‘ دانه رستهای گندم د رمحلول غذایی هوگلند کشت و تیمارهای نمکی از مرحله دو برگی به صورت تدریجی بر روی آنها اعمال گردید. بمنظور تعیین آستانه ای از کلرور سدیم و صفر به عنوان شاهد بر روی دو رقم اروند یک و سرخ تخم تیمار شدند. کاهش رشد و انباشتگی ترکیبات آلی و معدنی در تیمار 175 میلی مولار معنی دار بوده است. نتایج حاصله از مقایسه 10 رقم در این تیمار نمکی بیانگر همبستگی مثبت ومعنی دار نرخ رشد نسبی با میزان پتاسیم بخشهای هوایی و ریشه و همبستگی منفی ومعنی دار آن با میزان سدیم بخشهای هوایی و ریشه ‘ پرولین برگ ‘ قندهای محلول بخش هوایی وکاتیونهای یک ظرفیتی بخش هوایی می باشد. رابطه مستقیم ومعنی داری بین انباشته شدن پرولین و قندهای محلول و قابلیت تحمل نسبی گندم د ربرابر شوری مشاهده نمی شود. | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
In plants which are exposed to salinity , There is a specific relationship between composition of cellular inorganic ion contents and proline and soluble sugars accumulation Two wheat cultivar seedlings were treated with 0,50,100, 175 mM sodium chloride in Hogland nutrient solution and accumulation of the compounds were studied. proline and solbule sugars accumulated and growth reduced significantly at 175 mM. The study of 10 wheat cultivars at this treatment showed that the relative growth rate had a positive and significant correlation (<0.01)with root and shoot potassium content and had negative and significant correlation (<0.01) with root and shoot sodium, leaf proline , shoot soluble sugars and shoot monovalent cations contents. The results indicated that there is not the positive and significant correlation between proline and soluble sugars accumulation and wheat relative salt tolerance. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
- | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,617 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 842 |