تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,037 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,520,996 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,780,560 |
رابطه بین گلوتنین های دارای وزن مولکولی زیاد با کیفیت نانوائی گندمهای کشت شده در ایران | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 4، دوره 3، شماره 0 - شماره پیاپی 1253، اردیبهشت 1374 اصل مقاله (670.2 K) | ||
نویسندگان | ||
گودرز نجفیان؛ دکتر سیروس عبد میشانی* | ||
چکیده | ||
کیفیت نانوائی گندم معلول نوع ومقدار پروتئین های ذخیره ای دانه گندم (عمدتا گلوتنین وگلایدین) است. رابطه گلوتنین های دارای وزن مولکولی زیادبا کیفیت نانوایی در گندمهای خارجی مشخص شده است . در این تحقیق چهل وهشت رقم گندم ایرانی وخارجی از نظر زیر واحدهای گلوتنین با وزن مولکولی زیادبا استفاده از روش SDS-PAGE مورد بررسی قرار گرفتند. کیفیت نانوایی ارقام با استفاده از آزمایش فارینوگراف و زلنی تعیین و درصد پروتئین آنها مشخص گردید. نتایج این بررسی نشان داد که درمکان ژنی GLU-AL مربوط به ژنوم A زیر واحدها ی 1 و *2 دارای ارزش بیشتری از لحاظ کیفیت نانوایی نسبت به زیر واحد دیگر این مکان ژنی یعنی نول هستند. درمکان ژنی GLU-AL مربوط به ژنوم D زیر واحد 10+5 دارای اثر معنی دار ومطلوبتری نسبت به زیر واحد 12+2 در کیفیت ارزش نانوایی بود . آزمایش زلنی نسبت به فارینوگراف آزمایش ضعیف تری برای تعیین ارزش نانوائی بود. نتایج این تحقیق نشان می دهد که گزینش برای آللهای مطلوب نظیر آللهای کد کننده زیر واحدهای 1و2و10+5 می تواند در برنامه های به نژادی درارتقاء کیفیت نانوایی موثر ومفید باشد. | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
Bread-making quality of wheat depends on quantity and quality of seed storage proteins (largely glutenin and gliadin). The relationship between high molecular weight glutenin subunits (HMWG) and bread making quality has been revealed in foreign wheats. We studied forty eight Iranian and foreign bread wheat cultivars for variation in HMWG subunits by SDS-PAGE. In order to determine bread- making quality of the samples Farinograph and Zeleny sedimentation tests were conducted and protein content was determined. Results of the study showed that alleles which encode subnits 1 and 2* are more valuable than their allelic counterpart Null in GLU-Al locus related to genome A for bread making quality. Subunit 5 + 10 had significant and more favorable effect on bread making quality than its allelic counterpart 2+12 in genome D.Zeleny sedimentation test was a weaker assey for revealing bread- making quality than Farinograph test. Our results indicate that selection for favorable alleles that encode subunits:1,2* and 5+10 can be effective in improving breadmaking quality during breeding programs. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,681 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 830 |