
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,692 |
تعداد مقالات | 72,232 |
تعداد مشاهده مقاله | 129,198,421 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 102,028,371 |
استفاده زا آزولا در تغذیه گاوهای شیرده | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 5، 3و4، شماره 0 - شماره پیاپی 1267، فروردین 1371 اصل مقاله (437.68 K) | ||
نویسندگان | ||
علی نیکخواه؛ مجید متقی طلب* | ||
چکیده | ||
آزولا سرخسی است آبزی که کشت آن به صورت تک کشتی یا مخلوط با برنج در کشورهای متعددی رایج و در ایران نیز اخیرا درگیلان کشت و تولید می گردد. از جمله موارد استفاده از این گیاه مصرف آن در تغذیه دام وطیور می باشد. با توجه به ارزش غذایی بخصوص درصد پروتئین بالای آزولا وکمبود موادخوراکی دامی در ایران‘ تصمیم گرفته شد که از آزولا بعنوان یک ماده خوراکی در تغذیه گاوهای شیرده استفاده و اثرات آن از لحاظ کمی وکیفی روی شیر تولید ی و ترکیبات آن آزمایش گردد. در این پژوهش با استفاده از طرح آماری چرخشی ‘ 16 رأس گاو هلشتین شیرده با ویژگی های همگن انتخاب و در چهار بلوک به نحوی تقسیم شدند که د رهر یک ازآن ها چها ر راس گاو قرار گرفت و چهار جیره شامل ذرت (بصورت علوفه سبز و سیلو شده) ومواد متراکم حاوی صفر درصد (الف) ‘ 15%(ب)‘ 25% (ج) و 35% (د) آزولا که ا زلحاظ انرژی و پروتئین یکسان بودند ‘ طی چهار دوره متوالی 28 روزه بطور انفرادی به آنها خورانیده شد. در طول آزمایش همه روزه شیرگاوها توزین و یکبار در هفته از شیر صبح و عصر نمونه برداری و ترکیبات شیمیائی آن در آزمایشگاه تعیین گردید. داده های حاصله مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت نتایج بدست آمده حاکی از آن است که اختلاف بین میانگین شیر تولیدی و چربی ‘ (09/12و42/3) ‘ (9/11و12/3) ‘ (5/12و70/3) و (79/11و83/3) کیلوگرم و درصد به ترتیب برای جیره های "الف" ‘ "ب"‘"ج"و "د" معنی دار (5%>P) نبود. این روند در مورد مقدار پروتئین ‘ لاکتوز وخاکستر نیز صادق بود. در طول آزمایش هیچگونه اثر سوء و علامت غیر خوشخوراکی مشاهده نشد. (به جز سطح 35% که با افزودن مقداری ملاس مشکل رفع می شد) با توجه به نتایج این پژوهش استنباط می گردد که می توان از آزولا تا سطح 35% در جیره گاوهای شیرده مصرف کرد. | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
Azolla is an aquatic fern, which is cultivated in many countries as the only crop or mixed with rice. Recently, inGillancultivating and production of this plant is expanding. One aspect of utilaztion of azolla is that, it can be used as a feed source in animal and poultry nutrition.To take into consideration nutritive value of azolla and scrcity of feed in Iran, it was decided to use this plant as a feed stuff in ration of lactating cow, and to stddy its effects on milk yield and its composition In this study,using a balance—change over design, sixteen lactating Holstein cows with similar condition were selected and allocated into four blocks as a 4x4 Latin square design. The cows were individualy fed four rations including corn foddere, silage and concentrates. The concentrates contained O.O%(A), 15%(B), 25%(C)and35%(D)Azolla. Concentrates were formulated to isocaloric and isonitrogeneous. In the course of study, the cows were milked twice daily and milk weights were recorded. Milk samples were collected twice weekly in each period. Milk samples were analyzed for fat, crude protein (NX 6.38),ash, and total solids. All data were analyzed ststistically. The obtained results indicated that, the difference, between milk yeilds (Kg) and fat percentages: 12.09. 3.3,11.9, 3.12, 12.5, 3.7 and 11. 79, 3.83, for rations A,B,C and D respectively, were not statistically significant (P< 0.05). This trend also was true for the amount of protein, ash, lactose and total solids. During the course of this research, there was no sign of concentrate unpalatability, metabolic disorder or any illness. In summary the result of this study, suggestss that it is possible to use Azolla as feed ingredient,up to 35% of ration of lactating cow. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,230 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 971 |