![سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران](./data/logo.png)
تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,037 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,523,917 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,783,984 |
تعیین قابلیت هضم ماده خشک‘ سلولز‘ همی سلولز ‘ لیگنین و دیواره سلول سه جیره غذایی | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 7، 3و4، شماره 0 - شماره پیاپی 1268، اسفند 1356 اصل مقاله (328.43 K) | ||
نویسنده | ||
علی نیکخواه* | ||
چکیده | ||
در این بررسی سه جیره غذایی ‘ مخلوط علوفه خشک چاودار و شبدر ‘ مواد متراکم جبه شده گوسفندی ومخلوط علوفه خشک ومواد متراکم حبه شده (به نسبت مساوی) که به ترتیب 1‘2و3 نامیده شدند مورد استفاده قرار گرفت. جهت تعیین قابلیت هضم ماده خشک ‘ دیواره سلول ‘ سلولز‘ همی سلولز ‘ لیگنین‘ الیاف خام قابل حل در محلول خنثی ‘ الیاف خام قابل حل در اسید ‘ انرژی و ازت سه جیره فوق با روش هضمی از 9 راس گوسفند کامل اخته شده از نژاد کریدیل که بوزن ثابت نگهداری رسیده بودند و لوله مخصوص درب دار دائمی در شکمبه آنها قرار داده شده بود استفاده گردید. همچنین قابلیت هضم مواد ذکر شده جیره های غذایی مورد بررسی با روشهای هضمی تخمیری و روش معادله افزودنی اندازه گیری گردید. میانگین قابلیت هضم ماده خشک جیره های 1‘2 و 3 با روش معادله افزودنی بترتیب برابر 5/2±7/60 ‘ 1/2±8/47 و 8/1±7/65 درصد بود. در صورتیکه میانگین قابلیت هضم ماده خشک جیره های فوق با روش هضمی بترتیب 8/2‘7/3 و5/2 واحد از میانگین های بالا کوچکتر بودند. میانگین قابلیت هضم ماده خشک جیره های 1و3 با روش هضمی تخمیری بترتیب برابر 9/2±9/60 ‘ 2/1±8/77 و 7/2±8/68 درصد بود .میانگینهای قابلیت هضم الیاف خام قابل حل درمحلول خنثی جیره های غذایی مورد بررسی متفاوت بودند . ولی اختلاف بین میانگین های قابلیت هضم دیواره سلولی هر جیره که با دو روش تعیین شده بودند معنی دار نبود. میانگین قابلیت هضم لیگنین محتوی جیره های 2و3 که با روش هضمی تخمیری تعیین شده بود بیش ازدو برابر میانگینی بود که با روش هضمی تعیین شده بودند و این تفاوت از نظر آماری معنی دار بود. تفاوت بین میانگین قابلیت هضم الیاف خام قابل حل در اسید که با روشهای هضمی وهضمی تخمیری اندازه گیری شدند در مورد جیره 2 معنی دار بود (01/0>P) . این موضوع همچنین در مورد سلولز صادق بود. | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
This experiment was conducted to determine digestibility of dry matter (D.M4), Neutral-detergent fiber (N. D . F.) Acid-detergent fiber (A .D .F.) . Cellulose (C) Hemicellulose (HC.) , Lignin (L.) , Nitrogen (N.) and Energy (E) of three sheep rations by in vivo , in vitro rumen fermentation and chemical procedure (summative equation ) of van soest . The rations were hay ( late cut rye, 80-85 % and clover , l5-2o) , pellets and hay plus pelleted concentrates ( in equal portion ) and were designated as 1, 2 and 3 , respectively . in vivQ digestibility of D.M., N.D.F., A.C.D., C., HC •, L., N., and E. of the rations were measured, using nine mature corriedale wethers, each fitted with a permanent rumen cannula in conventional trials . The sheep were divided into 3 groups ( three for eacl2 group ) which were fed ration 1,2 and 3 at maintenance level for 11 months. In the same time, in vitro digestibility of these nutrient contents of the rations was determined . Also dry matter digestibility of the rations was predicted by summative equation . The summative equation gave mean values 60.7+2.5, 74.8 , 2.1 and 65.7 • 1.8 for the ration 1,2 and 3 , respectively . While t: in viva gave values that were 2.8 , 3.7 and 2.5 Units smaller for the three rations, in the same order . The mean values in vitro digestibility of D.M. were 60.9+2.9, 77.8±1.2 and 68.8±2.7 for the ration 1 , 2 and 3 respectively . The mean values in vivo , digestibility of N.D.F. were different fran in vitro values, but the difference was not significant . The mean values in vivo lignin digestibility in rationi1 2and 3 were almost two times greater than the mean values in vitro rumenfermentatioj • The variation between these two methods was highly significant (P< 0.01 ). Ther. was a significant ( P< 0.01 ) difference between the mean values 4 viva and vitro rumenfermentation digestibility of A.D.F. far ration 2. Also this case was true far cellulose | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,482 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,305 |