تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,565 |
تعداد مقالات | 70,860 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,034,413 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,266,885 |
بررسی تغییرات صفات کمی وکیفی دو رقم انگور فخری شاهرودی و کشمکش بیدانه در طول دوره نگهداری در سردخانه | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 5، دوره 4، شماره 0 - شماره پیاپی 1279، خرداد 1377 اصل مقاله (1.2 M) | ||
نویسندگان | ||
مصباح بابا لار؛ عبدالحامد دولتی بانه؛ محمدعلی عسگری* | ||
چکیده | ||
این تحقیق درسالهای 76-74 در آزمایشگاهها و سردخانه گروه باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران انجام گرفت. این بررسی در قالب طرح فاکتوریل بر پایه کاملا تصادفی در سه تکرار اجرا گردید. تغییرات صفات کمی و کیفی دو رقم انگور کشمشی بیدانه و فخری شاهرودی در طول دوره نگهداری در سردخانه مورد مطالع قرار گرفت. خوشه های انگور در سردخانه در دمای 1±0 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 3±87 درصد به مدت 135 روز نگهداری شدند و در این مدت هر 45 روز یکبار صفات کمی وکیفی اندازه گیری و بررسی شدند. نتایج نشان داد که با افزایش طول مدت نگهداری انگورها درسردخانه‘ به تدریج از وضعیت ظاهری وبازار پسندی آنهاکاسته می شود. و میزان آلودگیهای قارچی‘ مواد جامدمحلول‘ ازدست دادن حبه‘ ریزش حبه ها‘ تغییر رنگ چوب خوشه ها‘ چروکیدگی و قهوه ای شدن حبه ها افزایش یافت و میزان آلودگیهای قارچی‘ مواد جامد محلول‘ ازدست دادن حبه‘ ریزش حبه ها‘ تغییر رنگ چوب خوشه ها‘ چروکیدگی و قهوه ای شدن حبه ها افزایش یافت ومیزان اسیدیته قابل تیتراسیون و سفتی جبه ها کاهش یافت . در شرایط مورد مطالعه تمام صفات مورد ارزیابی درهر دو رقم متفاوت بودند ومی توان گفت که رقم شاهرودی بهتر از رقم کشمشی بیدانه کیفیت خود را در طول نگهداری درسردخانه حفظ می کند و برای نگهداری دراز مدت مناسبتر می باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
اسیدیته قابل اندازه گیری؛ انگور؛ انگورکشمشی بیدانه؛ شاهرودی؛ قهوه ای شدن و چروکیدگی؛ مواد جامد قابل محلول؛ نگهداری درسردخانه | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
A research was conducted to evaluate the effects of storage periode on the quantitative and qualitative characters of two persian grape cultivars “Keshmeshi seedless” and “shahroudy” in a factorial experiment using a complete randomized design during 1995 -97 at the cold storage and laboratories of Horticultural Department , Faculty of Agriculture , the University of Tehran. Grapes was stored for 135 days in the 0 ± 1°c and %87± 3 relative humidity Increasing the duration of the storage was associated with increase in the amount of decay, total soluble solid (T.S.S). Weight loss , shattering , rachis colour , shrivelling and browning and was associated with decrease in amount of total acidity (T.A). and brittleness in both cultivars .Under this experient conditions , the “shahroudy “stored better than the “Keshmeshi seedless” cultivar for long periode | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Grape shahroudy, Keshmeshi Seddless, storage, Total Acidity (T.A), Total soluble | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,589 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 984 |