تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,037 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,515,314 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,776,462 |
بررسی اثرات پایه وکلرور کلسیم برروی تولید اتیلن وبرخی صفات کیفی میوه رددلیشس در سردخانه | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 7، دوره 3، شماره 0 - شماره پیاپی 1289، تیر 1374 اصل مقاله (464.08 K) | ||
نویسندگان | ||
محسن پیرمرادیان؛ مصباح بابالار* | ||
چکیده | ||
میوه های سیب رقم رددلیشس پیوند شده دو پایه M9 و M26 درزمان 143 روز بعد از مرحله تمام گل طی سالهای 73-1372برداشت گردید. و پس از انتقال به آزمایشگاه با غلظت های 4و8 درصد (W/V) کلرور کلسیم به روش غوطه ور سازی ‘ تیمار و در طی مدت شش ماه نگهداری در سردخانه با دمای صفر درجه سانتیگراد ‘ هر 45 روز یکبار‘ میزان اتیلن و برخی صفات کیفی میوه مورد اندازه گیری قرار گرفت. نتایج حاصل از این تحقیق نشان دادکه نوع پایه روی تولید اتیلن اثر معنی دارداشته بطوریکه میوه های حاصل از درختان پیوند شده روی پایه M9 اتیلن بیشتری را تولید نمودند. غلظت های کلرور کلسیم نه تنها میزان تولید اتیلن راکاهش داده بلکه زمان رسیدن اتیلن به حداکثر تولید را نیز به تاخیر انداخته است. بیشترین میزان نفوذ کلسیم درمیان بر میوه تا 45 روز نگهداری در سردخانه صورت گرفت. ضمن اینکه این میزان درمیوه های حاصل ازدرختان پیوند شده روی پایه M9 بالاتر بود. استحکام میوه با افزایش کلرور کلسیم رابطه مستقیم داشت. میزان ماده خشک و درنتیجه میزان و آردی شدن در پایان دوره نگهداری ‘ در میوه های حاصل از پیوند روی پایه M26 همچنین درشاهد و در غلظت 4 درصد کلرور کلسیم بیشتر از میوه های حاصل از درختان پیوند شده روی پایه M9 غلظت 8 درصد کلرور کلسیم بود. میزان موادجامد محلول درمیوه های حاصل از درختان پیوند شده روی پایه M26 سطح بالاتری قرار داشت. درصورتیکه مقدار این مواد تحت تاثیر غلظت های کلرور کلسیم قرار نگرفت. PH اسیدیته میوه تحت تاثیر نوع پایه وتیمار کلرور کلسیم واقع نشد | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
The fruits of Red delicious apple were harvested 143 days after ‘full bloom” In 1993-1994. The fruits were transported to the laboratory and posthrvest treatment of ca was applied. The fruit were dipped in CaCI2 at 4 and 8 percent (W/V) for 10 minutes and then stored at OC for 6 months. Ethylene production and quantitative factors were measured during storage period. The results of this experiment showed that type of root-stock had significant effect on ethylene production and fruit on M9 produced more ethylene than M29. The CaC12 densities not only decreased ethylene production, but the time that ethylene reach a maximum was delayed. Fruits permeability of CaCI2 on M9 are more than M26 and also the highest amount of CaCI2 was diffused to flesh tissue during 45 days after storage. There was a good correlate between fruit firmness and in creasing of CaCI2 density. After 6 months storage with 2 CaCI2 densities (4,8% W/V) dray matter and maleness of M26 wase more than M9. Total soluble slides (T.S.S) fruit of M26 was more than M9. but terrible acidity (T.A) and PH were not affected by CaCl2 density and genotypic root-stock. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
- | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,991 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 952 |