تعداد نشریات | 156 |
تعداد شمارهها | 5,992 |
تعداد مقالات | 65,591 |
تعداد مشاهده مقاله | 108,115,003 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 84,517,580 |
جایگزینی تریتیکاله بجای ذرت درجیره های غذائی مرغان تخمگذار | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 8، دوره 3، شماره 0 - شماره پیاپی 1289، تیر 1374 اصل مقاله (472.1 K) | ||
نویسندگان | ||
محمود شیوازاد؛ علی نیکخواه؛ هوشنگ لطف الهیان* | ||
چکیده | ||
بمنظور استفاده زا تریتیکاله بجای ذرت در تغذیه مرغان تخمگذار تجارتی پس از تخمین انرژی قابل متابولیسم ترتیکاله ‘ با استفاده از نسبتهای جایگزینی 25‘50‘75 و 100 درصد تریتیکاله فرآیند نشده‘ تریتیکاله خیسانده شده در آب (به مدت زمان 8 ساعت به نسبت وزنی برابر با آب) وترتیکاله فرایند شده با آنزیم (آنزیم تجارتی بیو- فیدپلاس به میزان 1000 قسمت درمیلیون) بجای ذرت‘ جیره هائی با انرژی و پروتئین یکسان تنظیم و دریک آزمایش با طرح آماری کاملا تصادفی و روش تجزیه فاکتوریل با 12 تیمار و 4 تکرار برای هر تیمار به 4 قطعه مرغ تخمگذار 150 روزه از هیبرید تجارتی های –لاین به مدت 9 هفته داده شد ونتایج هر تیمار با جیره شاهد بر اساس ذرت- سویا (بدون تریتیکاله) با استفاده از آزمون تی- استیودنت مقایسه گردید. در طول آزمایش میانگین خوراک مصرفی‘ میانگین وزن تخم مرغ ‘ میانگین درصد تولید تخم مرغ‘ میانگین بازده غذائی ‘ میانگین وزن مخصوص تخم مرغ ‘ میانگین وزن پوسته تخم مرغ ومیانگین کیفیت داخلی تخم مرغ موردبررسی قرار گرفت. نتایج بدست آمده نشان دادکه اثر مقادیر مختلف جایگزینی دانه ترتیکاله بجای ذرت‘ اثر نوع فرآیند روی دانه تریتیکاله و اثر متقابل این دو بر روی میزان خوراک مصرفی معنی دار نمی باشد. افزودن آنزیم وخیساندن دانه ترتیکاله درآب میزان خوراک مصرفی را افزایش داده ولی اختلاف موجود با جیره شاهد معنی دار نبود. اثر مقادیر مختلف جایگزینی دانه تریتیکاله بجای ذرت‘ اثر نوع فرایند برروی دانه ترتیکاله جایگزین ذرت با جیره شاهد در یک گروه قرار گرفته است. با افزایش میزان جایگزینی از میانگین وزن تخم مرع کاسته شده واین کاسته شده واین کاهش در 10% جایگزینی بسیار محسوس است. افزودن آنزیم به جیره های حاوی تا 75% ترتیکاله بجای ذرت تفاوت معنی داری را درمقایسه با جیره شاهد بر روی وزن تخم مرغ ایجاد ننمود . درمورد درصد تولید تخم مرغ‘ میانگین های درصد تولید تخم مرغ با جیره های شاهد وجیره های حاوی 50 درصد ترتیکاله جایگزین ذرت بالاتر بود و درصد تولید تخم مرغ با جیره های 75 و100 درصد تریتیکاله جایگزین ذرت نسبت به جیره شاهد پایین تر بود ونوع فرایند تاثیری در بهبود تولید تخم مرغ درمرغان تغذیه شده با تریتیکاله نداشت. از نظر بازده غذایی ‘میزان جایگزینی 25‘50 و75 درصد نسبت به جیره شاهد ارزش عددی بیشتری را نشان داد ولی از نظرآماری اختلاف معنی دار با گروه شاهد نداشت. در 100 درصد جایگزینی بازده غذائی بالا و با جیره شاهد اختلاف معنی دار داشت. وزن مخصوص تخم مرغ و وزن پوسته بر اثر سطوح مختلف جایگزینی تریتیکاله ونحوه فرایند آن تغییر ننمود. کیفیت داخلی تخم مرغ با تغذیه جیره های حاوی تا 50% ترتیکاله بجای ذرت کاهش نیافت ونحوه فرایند تریتیکاله تاثیری دربهبود کیفیت تخم مرغ نشان نداد. | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
Two hundred and eight commercial egg type hi-line hens were used in a complete randomized design with 12 treatments in a 3*4 factorial arrangement for a 9 weeks period to study the effects of corn replacement by triticale in layers diet. Based on metabolizable energy estimation of triticale, a series of is caloric and is nitrogenous layers diets were formulated in which four different levels (0,25,50,and 100%) of the corn were replaced by either untreated, water treated or characteristic performances of hens fed the twelve experimental diets were compared with those fed control corn-soybean meal diet. Feed consumption, egg production, egg weight, feed conversion rate, egg specific gravity, egg shell weight and albumen quality were measured weekly and for the whole 9 weeks period of experiment. The data were analyzed among the hens fed experimental diets and compared with those feed control corn-soybean meal diet. The results indicated that replacement of corn by triticale,either untreated or treated has no effect on feed consumption. Feeding up to 50 percent of untreated and 75 percent enzyme treated triticale instead of corn had no effact o egg weight and beyond that reduced the egg weight. Egg production was not afacted by feeding up fo 50 percent replacement and the treating methods had no effect on egg weight. Feed conversion rate statistically the same in hens fed up to 75 percent triticale instead of corn and beyond that was increased. Egg specific gravitand egg shell weight were not affected by levels of triticale and the methods of treatment. Albumen quality was not affected by feeding up to 50 percent triticale instead of corn and methods of treatment had no effect on albumen quality. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
- | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,350 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 885 |