تعداد نشریات | 158 |
تعداد شمارهها | 6,210 |
تعداد مقالات | 67,467 |
تعداد مشاهده مقاله | 114,025,499 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 88,757,521 |
تعیین عناصر کمیاب در شرابهای ایران بروش تجریه بطریق اکتیو کردن | ||
مجله علوم دانشگاه تهران (منتشر نمی شود) | ||
مقاله 4، دوره 2، شماره 0 - شماره پیاپی 1297، فروردین 1351 اصل مقاله (1.38 M) | ||
نویسندگان | ||
دکترزهره عابدین زاده؛ دکتر بهمن پارسا* | ||
چکیده | ||
اغلب حشره کشهائی که بمقدار زیاد و برای از بین بردن آفات گیاهان استفاده می شوند از نوع کلرورها یا برمورهای آلی آلیفاتیک می باشند و اخیراً نیز از ترکیبات جیوه ای وارسینکی برای این منظور استفاده می شود. از آنجائی که مسلماً قسمتی از این عناصر سمی موجود در حشره کشها در ساختمان خود گیاه جذب می شود و از این رو تعیین باقیمانده سموم بر روی گیاهان و میوه آنها که مستقیماً مورد استفاده قرار می گیرند و یا موادی که از اینگونه گیاهان تهیه می شوند اهمیت فراوانی پیدا می کند. آنالیز و دیگرعناصر در گیاهان معمولاًَ بوسیله متدهای تیتراسیون (1) و X Ray (فلورسانس) (2) و پلاروگرافی (3) انجام می گرفت ولی حساسیت این نوع متدها قابل مقایسه با متد آنالیز بروش اکتیو کردن نمی باشد. چنانکه Guinn و Potter (4) و دیگران (5) برتریهائی که متد آنالیز بروش اکتیو کردن بروشهائی که قبلاً در مورد تعیین برم و دیگر عناصر بکار می رفت نشان داده اند. کارهای متعددی که از تلفیق روشهای جدا کردن رادیو شیمیائی و تجزیه بطریق اکتیو کردن می باشد برای تعیین عناصر کمیاب در نمونه های گیاهی و جانوری استفاده شده است‘ بهمین منظور ما نیز سعی نمودیم که عناصر کمیاب موجود در شراب ایران واحتمالاً باقیمانده عناصریکه در حشره کشها بر روی انگور باقیمانده و سپس وارد شراب نیز می گردد مورد مطالعه قرار دهیم. بدین منظور سعی شد که از روش شیمیائی که Apostolos P. Grimanis بر روی شرابهای یونانی (6) انجام داده بود استفاده نمائیم ولی با استفاده از این روش عدم وجود ارسنیک در شرابهای ایران باثبات رسید و بنابراین روش مذکور متوقف و فقط از روش غیر تجزیه بطریق اکتیو کردن برای تعیین عناصر کمیاب دیگر استفاده گردید. | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
Instrumental neutron activation analysis employing a high—resolution lithium— drifted germanium ?-ray detector has been used to identify some of the trace elements in two different brands of Iranian wine, “Velvet” and "100". This was carried out by irradiating the wine samples in the Tehran University Research Reactor at a flux of 2×1013 for periods which ranged from 15 minutes to 4 hours. The irradiated samples were then analyzed at suitable periods with a 40 cm3 Ge(Li) and an 800—channel analyzer. A total of 10 elements have been identified employing this technique. These include Na, K, Sc, Cr, Mn, Fe, Co, Br, Rb, and Zn. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 885 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 477 |