![سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران](./data/logo.png)
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,579 |
تعداد مقالات | 71,072 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,681,274 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,911,540 |
اثرروغن کوسهماهی چانهسفید (Carcharhinus dussumieri) بر رشد Saccharopolyspora erythraea NUR001 و تولید اریترومایسین | ||
مجله علوم دانشگاه تهران (منتشر نمی شود) | ||
مقاله 7، دوره 1، شماره 0 - شماره پیاپی 1326، بهمن 1381 اصل مقاله (248.84 K) | ||
نویسندگان | ||
جواد حامدی؛ فریدون ملکزاده* | ||
چکیده | ||
اثر روغن کبد کوسه چانه سفید، کوسه ماهی غالب خلیج فارس و دریایعمان (Carcharhinus dussumieri)، بر رشد Saccharopolyspora erythraea و تولید اریترومایسین درمحیط کمپلکس دارای آرد سویا، دکسترین و نمکهای معدنی بررسی شد. طول دوره فرمانتاسیون264 ساعت، دور شیکر240 rpm، درجه حرارت oC30 و pH اولیه 8/6 بود. روزانه مقدار اریترومایسین، بیوماس، pH، سوبستراهای باقیمانده(دکسترین و روغن) درمایع فرمانتاسیون اندازهگیری شد. همچنین نوع و فراوانی اسیدهایچرب روغن کوسه تعیین گردید. نتایج پژوهش نشان میدهد که تولید اریترومایسین درمحیط دارای روغن کوسهماهی59/2 برابر بیشتر از محیط بدون روغن بوده است. همچنین در محیط دارای روغن میزان مصرف دکسترین کمتر از محیط شاهد بوده است. بین تولید اریترومایسین و تولید بیوماس درمحیط دارای روغن همراهی وجود داشته است. به نظر میرسد روغن کبد کوسه ماهی میتواند به عنوان بخشی از منبع کربن و انرژی و احتمالا پیش ساز برای سنتز اریترومایسین درS. erythraea عمل کند. | ||
کلیدواژهها | ||
اریترومایسین؛ خلیج فارس؛ روغن؛ کوسه ماهی چانه سفید (Carcharhinus dussumieri) | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
The effect of liver oil of predominant shark in the Persian Gulf and Oman Sea (Carcharhinus dussumieri) on the growth of Saccharopolyspora erythraea NUR001 and erythromycin production and was investigated in a complex medium consisting soybean flour and dextrin as the main substrates. Fermentation conditions were 264 hours incubation, 240 rpm shaking, 30oC and pH 6.8. The biomass, erythromycin, dextrin and oil concentrations and pH value were measured on a daily basis. Also, the kinds and frequencies of fatty acids of the oils used were determined. The results obtained showed that the erythromycin concentration in the medium containing shark oil was 2.59 time higher than that of the control (without oil). In the oil-containing medium the rate of dextrin consumption was lower than that of control medium. There is a correlation between erythromycin production and growth of S. erythraea NUR001 in the oil-containing medium. The shark oil may be used by S. erythraea NUR001 as a source of carbon/energy and precursor in erythromycin production. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Carcharhinus dussumieri, erythromycin, Oil, Persian Gulf, Saccharopolyspora erythraea | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,070 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 680 |