تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,112,045 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,215,929 |
مطالعه و مدلسازی مرحله رشد تأخیری سالمونلاتیفی موریم متأثر از عوامل رشد انتخابی | ||
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
مقاله 14، دوره 55، شماره 2 - شماره پیاپی 1327، مرداد 1379 اصل مقاله (379.08 K) | ||
نویسندگان | ||
دکتر افشین آخوندزاده؛ دکتر ودود رضویلر* | ||
چکیده | ||
در یک مطالعه چند فاکتوری ، اثرات مقادیر مختلف PH (5 تا 4/7) ، غلظتهای مختلف نمک طعام (5/0 تا 3 درصد) ، سوربات پتاسیم(صفر تا 3/0 درصد) و حرارت نگهداری (15 تا 35 درجه سانتی گراد) بر روی زمان رشد تأخیری (Lagtime) سالمونلاتیفی موریم(Salmonella typhimurium) در محیط مدل برات (Brain Heart Infusion) مورد بررسی وارزیابی قرار گرفت. مدت زمان رشد تأخیری سالمونلاتیفی موریم به طور معنی داری تحت تأثیر مقادیر عوامل رسوبات پتاسیم ، PH و درجه حرارت نگهداری قرار گرفت.(002P<) ولی غلظتهای نمک طعام به کار گرفته شده در این مطالعه تأثیر معنی داری بر روی آن نداشت(5/0=P) بااستفاده از معادله رگرسیون خطی و ترانسفورماسیونهای مناسب ارتباط زمان رشد تأخیری (به عنوان یک متغیر وابسته) با مقادیرPH ،رسوبات پتاسیم،حرارت نگهداری و نمک طعام (به عنوان متغیرهای مستقل) به صورت مدل پیشگو(Predictive model) تهیه گردید.با استفاده از این مدل طول زمان رشد تأخیری در محدوده دامنه مقادیر متغیرهای به کار گرفته شده در این مطالعه با مقدار 82/0=R2 قابل محاسبه و پیشگویی خواهد بود. | ||
کلیدواژهها | ||
رشد تأخیری؛ سالمونلاتیفی موریم؛ فاکتورهای رشد؛ مدلسازی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
The effects of pH (5 to 7.4) , sodium chloride (NaCl, 0.5 to 3%), potassium sorbate (KS, 0.0 to 3%) and temperature (T, 15 to 35°C) on Lag time (Lag) of growth of Salmonella typhimurium in a model broth (Brain Heart Infusion, BHI) were evaluated in a factorial design study. The lag time of growth of S. typhimurium was affected significantly (P < 0.002) by the values of KS, pH , T but not by NaC1, concentration used in this study (p = 0.5). Regression equation was derived relating Lag to KS , NaC1, T and pH. From this model the ‘alues of predicted Lag time of S. typhimurium can be calculated from any combination of KS, NaC1, pH and T within the limits studied (R2 = 0.82). | ||
کلیدواژهها [English] | ||
growth factors, lag time, modeling, Salmonella typhimurium | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,708 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 852 |