تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,099,156 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,206,762 |
اثر تنش شوری بر کربوهیدراتهای گندم | ||
مجله علوم دانشگاه تهران (منتشر نمی شود) | ||
مقاله 3، دوره 1، شماره 0 - شماره پیاپی 1330، بهمن 1382 اصل مقاله (221.67 K) | ||
نویسندگان | ||
فریبا میقانی؛ حسن ابراهیمزاده* | ||
چکیده | ||
اثر تیمارهای متفاوت شوری سدیم کلرید (0 ، 50 ، 100 ، 200 و 300 میلیمولار) درمراحل مختلف رشد و نمو (پنجهزنی، تورم غلاف، گلدهی و گرده افشانی) دو رقم گندم ( قدس: حساسبه شوری، بولانی: مقاوم به شوری) برغلظت کربوهیدراتهای محلول درآب و کربوهیدراتهای احیاکننده برگ درگلخانه مورد بررسی قرار گرفت. درمجموع، درپاسخ به تیمارهای شوری مشاهده شدکه غلظت کربوهیدراتهای محلول درآب در برگ بولانی بیشتر از قدس بود. برعکس، غلظت کربوهیدراتهای احیاکننده در برگ قدس بیشتر از برگ بولانی بود. بنابراین روشن میشود که اولاً: نقش کربوهیدراتهای محلول درآب در برقراری تنظیم اسمزی در پاسخ به شوری در بولانی چشمگیرتر از قدس است، ثانیاً: با توجه به اهمیت بیشتر کربوهیدراتهای محلول درآب درحفظ فشار اسمزی در مقایسه با کربوهیدراتهای احیاکننده، میتوان از دیدگاه بیوشیمیائی نیز رقم بولانی را نسبت به شوری مقاومتر از رقم قدس معرفی نمود. | ||
کلیدواژهها | ||
تنششوری؛ کربوهیدراتهای احیاکننده؛ کربوهیدراتهای محلول درآب؛ گندم | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
Effect of different concentration of NaCl (0, 50, 100, 200 and 300 mM) at different growth and development satges (tillering, boot swellen, flowering and anthesis) in two wheat cultivars (Ghods: salt-sensitive, Boolani: salt-resistant) on concentration of foliar water soluble carbohydrates (WSC) and reducing carbohydrates (RC) was studied under greenhouse conditions. In general, in response to salinity treatments, concentration of WSC was higher in Boolani leaves than in Ghods. On the contrary, foliar RC level was higher in Ghods than in Boolani. Thus, it becomes clear that the role of WSC in osmotic regulation was more distinct in Boolani than in Ghods. Considering the more importance of WSC (compared to RC), in regulation of osmotic pressure, we may consider Boolani as a cultivar with more resistance to salinity. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Reducing -carbohydrate, salt stress, Water-soluble carbohydrate, Wheat | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,289 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 802 |