تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,099,102 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,206,673 |
اثر نمک و منابع کربن در تولید آمیلاز توسط سویه جدید باسیلوس نمک دوست نسبی Bacillus sp.strain MA | ||
مجله علوم دانشگاه تهران (منتشر نمی شود) | ||
مقاله 4، دوره 1، شماره 0 - شماره پیاپی 1330، بهمن 1382 اصل مقاله (141.79 K) | ||
نویسندگان | ||
محمد علی آموزگار؛ فریدون ملک زاده* | ||
چکیده | ||
باکتری نمک دوست نسبی گرم مثبت، میلهای شکل، دارای اسپور از خاک نمک دار(5% نمک کل) درکرج جدا گشت. این باکتری در شرایط هوازی و درمحیط دارای نشاسته، پپتون، عصاره گوشت و نمک کلرید سدیم آنزیم آمیلاز خارج سلولی مقاوم به نمک تولید میکند. حداکثر تولید آمیلاز درمحیط دارای (w/v) 15% سولفات سدیم بوده ولی سویه جدا شده قادر به تولید آنزیم درحضور کلرید سدیم (w/v) 10%، استات سدیم (w/v) 15% ، و کلرید پتاسیم (w/v) 5% نیزمیباشد و میزان تولید آنزیم به ترتیب نمکهای نامبرده کاهش مییابد. آمیلاز درمحیط دارای نیترات آمونیم،نیترات پتاسیم، نیترات سدیم و یا سیترات سدیم تولید نشد. هنگامی که کربوهیدراتهای مختلف درتولید آمیلاز مورد بررسی قرار گرفت نتایج حاصل نشان داد که تاثیرات آنها به ترتیب زیر است: گلوکز> سوکروز> لاکتوز> مالتوز> نشاسته> دکسترین . منابع کربن مختلف، تولید آنزیم بیشتری را در باکتری القاء میکنند. بهینه pH ، دما و هوادهی برای تولید آنزیم به ترتیب 5/8-5/7 ،30 درجه سانتیگراد و rpm 200بود درحالیکه بهینه pH و دما برای فعالیت آنزیم به ترتیب برابر5/8-5/7 و 50 درجه سانتی گراد است. باکتری گرم مثبت، غیر متحرک، اکسیداز و کاتالاز مثبت و هوازی اجباری بوده، نشاسته ژلاتین وکازئین را هیدرولیز کرده اما قادر به تجزیه توین 80 واحیا نیترات به نیتریت نیست. این سویه به خوبی درمحیط دارای 5/0 تا 24% (w/v) نمک رشد میکند. باکتری قادر به رشد در طیف دمایی 10 تا 49 درجه سانتیگراد و pH 6 تا 5/9 می باشد. بر اساس کتاب راهنمای باکتریشناسی سیستماتیک برگی این سویه باکتری جدا شده درجنس باسیلوس قرار گرفت و ما آنرا تحت عنوان سویه MA نامگذاری کردیم. تحقیقات درزمینه شناسایی کامل باکتری و تخلیص آنزیم درحال پیشرفت است. | ||
کلیدواژهها | ||
آمیلاز؛ باسیلوس نمک دوست نسبی؛ تحمل نمک؛ نشاسته | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
A moderately halophilic g+, rod shaped, spore-forming isolated from saline soil from Karaj, Iran, produced extracellular amylase when cultivated aerobically in medium containing starch, peptone, beef extract and NaCl. The maximum amylase production was secreted in the presence of 15% (w/v) Na2SO4. The isolate was capable of producing amylase in the presence of NaCl 10% (w/v), NaCH3COO 15% (w/v), or KCl 5% (w/v), with the results NaCl>NaCH3COO> KCl. Amylase production was not detected when ammonium nitrate, potassium nitrate, sodium nitrate or sodium citrate were used, although bacterial growth occurred. Potential of different carbohydrates in the amylase production was in the order: dextrin > starch > maltose > lactose > sucrose > glucose. Various carbon sources induced enzyme production. The pH, temperature and aeration optima for enzyme production were 7.8, 30°C and 200 rpm respectively, while the optimum pH and temperature for enzyme activity was 7.8 and 50°C respectively. The bacterium was g+, non–motile, oxidase ?, catalase +, aerobic Bacillus. Starch, casein, and gelatin were hydrolyzed. Nitrate and nitrite reduction were negative. The isolate grows well in media containing 0.5 to 24% (w/v) salt. Following the criteria of "Bergey’s Manual of Systematic Bacteriology", the isolate was identified as a Bacillus sp. strain MA. Further investigation is underway. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Amylase, halophilic, Halophilic bacillus, salt-tolerance, starch | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,575 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,011 |