تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,114,775 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,218,638 |
اثر کربوهیدراتهای مختلف در رشد Saccharopolyspora erythraea و تولید اریترومایسین | ||
مجله علوم دانشگاه تهران (منتشر نمی شود) | ||
مقاله 5، دوره 3، شماره 0 - شماره پیاپی 1335، بهمن 1383 اصل مقاله (1.73 M) | ||
نویسندگان | ||
جواد حامدی؛ امیراسماعیل ثقفینیا؛ مهسا رستمزا* | ||
چکیده | ||
با توجه به اهمیت ترکیبات محیط کشت در تولید آنتی بیوتیک ها اثر کربوهیدراتهای مختلف گلوکز، مانوز، ریبوز، گالاکتوز، آرابینوز، سوکروز، مالتوز، لاکتوز، دکسترین و نشاسته و ملاس چغندر و نیشکر در تولید اریترومایسین و رشدSaccharopolyspora erythraea در محیط کمپلکس دارای آرد سویا و نمک های معدنی به عنوان اجزا اصلی محیط کشت بررسی شد. مدت دوره فرمانتاسیون 11روز ، دور شیکر 240 rpm ، درجه حرارت o C 30 و pH اولیه 8/6 بود. روزانه مقدار اریترومایسین ، بیوماس و pH در مایع فرمانتاسیون اندازه گیری شد. نتایج پژوهش نشان داده که تولید اریترومایسین در محیطهای دارای مونوساکاریدها و دیساکاریدهای مطالعه شده کمتر از پلیساکاریدهای مورد بررسی بوده است. بیشترین میزان تولید بیوماس در محیط دارای گلوکز مشاهده شده است. رشد سویه در محیطهای دارای سوکروز و ملاس چغندر و نیشکر نیز زیاد، ولی کمتر از مقدار به دست آمده در محیط دارای گلوکز بوده است. بیشترین تولید اریترومایسین در محیط دارای دکسترین (g/l 66/0 ) به دست آمده که 4/4برابر آنتیبیوتیک به دست آمده در محیط دارای گلوکز بوده است. رشد سویه و تولید اریترومایسین در محیط دارای انواع پنتوز کمتر از محیط دارای هگزوزهای مطالعه شده بوده است. در پایان فرمانتاسیون، میزان کربوهیدرات باقیمانده در محیط دارای گلوکز کمتر از دیگر محیطهای بررسی شده بوده است. بیشترین کربوهیدرات باقیمانده در محیط های دارای پنتوز به دست آمده است. | ||
کلیدواژهها | ||
آنتی بیوتیک؛ اریترومایسین؛ دکسترین؛ ساکاروپلی سپورا اریترا؛ کربوهیدراتها | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
The effect of various carbohydrates including glucose, mannose, ribose, galactose, sucrose, maltose, lactose, dextrin, starch, cane and beet molasses on the growth of Saccharopolyspora erythraea and erythromycin production was investigated in a complex medium consisting soybean flour and ammonium sulfate as the main components. Fermentation conditions were 11 days incubation, 240 rpm shaking, 30oC and pH 6.8. The biomass and erythromycin concentrations were measured on a daily basis. The results obtained showed that the erythromycin concentration in the media containing mono/disaccharides were less than that of in the dextrin containing medium. Maximum growth of the strain was obtained in the glucose-containing medium. Growth of the strain in the media containing sucrose, beet and cane molasses was also high, but less than that of in the glucose containing medium. Highest erythromycin concentration was obtained in the dextrin-containing medium (0.66g/l). Growth of the strain and erythromycin production in the media containing pentose were less than that of in the hexose containing media. At the end of fermentation, minimum concentration of the carbohydrates was obtained in the glucose-containing medium. Highest concentration of unused carbohydrates was obtained in the pentose containing media. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Antibiotic Saccharopolyspora erythraea, Carbohydrates, dextrin, erythromycin | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,606 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 833 |