تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,500 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,086,714 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,189,978 |
تنوع ژنتیکی در بین واریته های انتخابی گیاه کلزا بر اساس بررسیهای بیوشیمیایی دانه ها | ||
مجله علوم دانشگاه تهران (منتشر نمی شود) | ||
مقاله 13، دوره 32، شماره 2 - شماره پیاپی 1342، اردیبهشت 1385 اصل مقاله (447.53 K) | ||
نویسندگان | ||
N. Nasr؛ M. Khayami؛ R. Heidari؛ R. Jamei؛ نسرین نصر؛ مسعود خیامی؛ رضا حیدری؛ رشید جامعی* | ||
چکیده | ||
اخیراً توجه زیادی به محصولات روغنی خصوصاً روغن بدست آمده از گیاه کلزا با توجه به ارزش غذایی بالای آن شده است لذا با توجه به این امر و برای تعیین قرابت دانههای10 رقم از ایـــــن گیاه با ارزش مورد آزمایش قرار گرفتند این ارقام عبارتند از: Ebonit, Bristol, VDH8001, Option, P.F,Colvert, Orient, Cobra, IRA, Rigent×Cobra پروتئین دانــــه با روش کـــــجلدال اندازهگیری شد که این مقدار پروتئینی از 8/30-4/18 متغیر بود و VDH8001 و Bristol به ترتیب بالاترین و پائین ترین مقدار پروتئین را داشتند. به منظور مطالعه پروتئینهای ذخیره بذر آزمایش SDS-PAGE انجام گرفت که طی الکتروفورز 5 مکان ژنی با 19 باند پروتئینی تشخیص داده شد که رقم های P.F، Ebonit و Option بیشترین تعداد باند (19) و رقـــــم های Oreint, Colvert کمترین تعداد باند پـــروتئینی (12) را داشتند روغن کل به روش سوکسله استخراج و اندازه گیری شد نتایج نشان داد که رقم Rigent×Cobra بالاترین (%42) و رقم Cobra کمترین میزان (%37) روغن را داشتند. میزان و نوع اسیدهای چرب موجود در دانه ها از طریق گازکروماتوگرافی (GC) مشخص شد نتایج حاصل از GC نشان داد که 5 اسید چرب مهم اولئیک, لینولئیک, لینولنیک, استئاریک و پالمیتیک اسید به طور مشترک در 10 رقم مشاهده شد بطوریکه اولئیک اسید بیشترین و استئاریک اسید کمترین درصد را دارا می باشد مقادیر اولئیک اسید در واریته های مختلف بین 3/62-3/51 لینولئیک اسید بین 9/31-09/18, لینـولنیک اسیـد بین 2/16-2/2 استئـاریک اسیـد بین2/2-15/0 و پالمتیک اسید بین 05/8-8/4 مشاهده گردید.آنالیزهای آماری طبق برنامه SPSS انجام گردید و فاصله ژنتیکی دانهها بر اساس چربی و پروتئین ها ی بررسی شده مشخص گردید. | ||
کلیدواژهها | ||
اسید چرب؛ الکتروفورز؛ پروتئینهای دانه؛ کلزا؛ گازکروماتوگرافی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
This research deals with the seed contents of some varieties of Brassica napus (cvs. Ebonit, Bristol, VDH80001, Option, PF, Colvert, Orient, Cobra, IRA, Rigent?Cobra) using the following approaches: 1) measurement of the total seed protein which yielded protein content ranged from 18.46 to 30.8/100 gr of dry weight inVDH8001 and Bristol varieties, respectively; 2) study of seed storage protein using gel electrophoresis; 3) extraction of the total seed oil yielding contents ranging from 37% to 44% gr/100 of dry weight in Rigent?Cobra and Cobra varieties, respectively; 4) determination of fatty acids contents and their kinds. Among five major isolated fatty acids, oleic and stearic acids have the highest and the lowest values, respectively. The genetic linkage among the seeds belonging to different varieties was investigated based on fatty acids as well as proteins. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Brassica napus, Fatty acids, SDS-PAGE electrophoresis, seed protein | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,220 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,435 |