تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,114,090 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,217,854 |
بررسی ارزش غذایی پروتئینهای تک یاخته تولید ایران در تغذیه جوجه های گوشتی | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 9، دوره 2، شماره 0 - شماره پیاپی 1416، اردیبهشت 1378 اصل مقاله (359.01 K) | ||
نویسندگان | ||
رسول پیرمحمدی؛ محمود شیوازاد؛ علی اکبر یوسف حکیمی* | ||
چکیده | ||
به منظور بررسی ارزش غذایی پروتئینهای تک یاخته (scp) تولید ایران در تغذیه جوجه های گوشتی 3 آزمایش جداگانه انجام شد. آزمایش اول در قالب طرح بلوکهای کاملا تصادفی و به صورت فاکتوریل ( 4 سطح scp* 2 نوع جایگزینی* 2 نوع scp) انجام گردید. اثر سطح scp (0، 3، 6 و 9% در جیره) بر روی عملکرد جوجه ها معنی دار (P<0.05) بود. تفکیک اثرات سطوح scp بر روی افزایش وزن و غذای مصرفی رابطه درجه دوم (P<0.01) را نشان داد. بین سطوح SCP و ضریب تبدیل غذایی همبستگی مثبت (P<0.05) مشاهده گردید. اثر دو نوع جایگزین SCP (با حضور یا عدم حضور پودر ماهی) در کل دوره بر روی افزایش وزن وضریب تبدیل غذایی معنی دار (P<0.01) و به نفع جیره های شامل پودر ماهی بود. آزمایش دوم در قالب طرح بلوکهای کاملا تصادفی با 3 تیمار، دو نوع scp تورولا و ساکارومیسس و جیره بدون ازت و به منظور سنجش کیفیت پروتئین دو نوع SCP با جیره های نیمه خالص، انجام شد و برای تعیین کیفیت پروتئین از معیارهای NPU,NPR,PER استفاده گردید. تجزیه داده های حاصل نشان داد که دو نوع scp از نظر معیارهای فوق با همدیگر تفاوت معنی دار (P<0.05) ندارند. آزمایش سوم در قالب طرح کاملا تصادفی با 3 نوع، scp تورولا، ساکارومیسس و متیلوتروف به منظور سنجش خواص شیمیایی پروتئینهای مذکور در آزمایشگاه انجام شد و خواص شیمیایی مانند Pep.dig,DBL,DBC تعیین گردیدند. تجزیه داده های حاصل نشان داد که سه نوع scp از نظر خواص ذکر شده با همدیگر تفاوت معنی داری (P<0.05) ندارند. | ||
کلیدواژهها | ||
پروتئین تک یاخته ای و کیفیت پروتئین | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
Three experiments were conducted to determine the nutritive value of locally produced single cell proteins (scp). The first experiment was based on completely randomized block design in a 1 factorial arrangement. Main effect of scp levels (0, 3. 6 & 9%) in diets on performance was significant (P feed consumption (P biological experiment was conducted to determine protein quality of torula yeast and Saccharomyces in semipurified diets. PER. NPR and NPU values were",also calculated hut the values were not significant (P<0.05). In an addional experiment. also protein's quality was chemically determined. DBC, DBL and pepsin digestibility values of torula yeast. Saccharomyces and Methylotroph bacteria were determined. but the values obtained were not significant (P<0.05 | ||
کلیدواژهها [English] | ||
single cell protein & protein qualityi | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,893 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,212 |