تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,096,046 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,202,765 |
اثر نمک های کلسیمی اسیدهای چرب بر صفات تولیدی مرغان تخمگذار | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 19، دوره 31، شماره 1 - شماره پیاپی 1417، فروردین 1379 اصل مقاله (603.69 K) | ||
نویسندگان | ||
علیرضا طالبیان مسعودی؛ محمود شیوازاد؛ علی نیکخواه؛ هوشنگ لطف الهیان* | ||
چکیده | ||
این آزمایش به منظور بررسی اثر نمک های کلسیمی اسید چرب بر صفات تولیدی مرغهای تخمگذار اجرا گردید. در این آزمایش ابتدا نمک کلسیمی اسید چرب ساخته شد و سپس انرژی متابولیسمی تصحیح شده برای ازت اسید چرب و نمک کلسیمی آن به روش بیولوژیکی و با استفاده از روش تجزیه ضریب تابعیت تعیین گردید. انرژی متابولیسمی تصحیح شده برای ازت اسید چرب و نمک کلسیمی آن به ترتیب 6588 (کیلوکالری بر کیلوگرم) و 5760 (کیلوکالری بر کیلوگرم) برآورد گردید. سپس به منظور بررسی اثر اسید چرب و نمک های کلسیمی آن بر صفات مرغ تخمگذار از نژاد لگهورن سفید؛ آمیخته تجاری "های-لاین" در سن 52 هفتگی با تولید تخم مرغ و وزن بدن یکسان انجام شد و دوره آزمایش 12 هفته بود. جیره های آزمایشی عبارت بودند از : 1) جیره شاهد 2) جیره حاوی 5/1 درصد اسید چرب 3) جیره حاوی 3 درصد نمک کلسیمی 4) جیره حاوی 5/4 درصد اسید چرب 5) جیره حاوی 5/1 درصد نمک کلسیمی 6) جیره حاوی 3 درصد نمک کلسیمی 7) جیره حوی 5/4 درصد نمک کلسیمی. بین جیره های آزمایشی اختلاف معنی داری (P<0/05) در وزن تخم مرغ؛ کیفیت داخلی تخم مرغ؛ وزن و درصد پوسته مشاهده نگردید. اما بین جیره های آزمایشی از نظر درصد تخمگذاری؛ تولید هر روزانه تخم مرغ؛ مصرف خوراک؛ ضریب تبدیل غذایی و هزینه خوراک به ازای تولید هر کیلوگرم تخم مرغ تفاوت معنی داری وجود داشت (P<0/05) بیشترین درصد تخمگذاری؛ تولید روزانه تخم مرغ (گرم روز مرغ) و مطلوبترین ضریب تبدیل و هزینه خوراک برای تولید هر کیلوگرم تخم مرغ مربوط به جیره حاوی 5/4 درصد نمک اسیدچرب و نامطلوبترین مقادیر این چهار متغیر مربوط به جیره حاوی 5/4 درصد نمک اسید چرب بود. بیشترین میزان مصرف خوراک ها متعلق به جیره شاهد و کمترین آن مربوط به جیره حاوی 3 درصد نمک اسید چرب بود. بود. نتایج نشان داد که استفاده از اسیدهای چرب تا میزان 5/4 درصد در جیره و همچنین نمک های کلسیمی اسید چرب تا سطح 3 درصد جیره می تواند عملکرد مرغهای تخمگذار را بهبود بخشد و هزین هخوراک به ازای تولید هر کیلوگرم تخم مرغ را کاهش دهد. همچنین سطح 3 درصد نمک کلسیمی در جیره می تواند به خوبی جایگزین سطوح تا 5/4 درصد اسید چرب گردد ولی سطح 5/4 درصد نمک کلسیمی باعث عملکرد بهتر مرغ تخمگذار در مقایسه با جیره شاهد نگردید. | ||
کلیدواژهها | ||
اسیدهای چرب؛ تغذیه؛ چربیها؛ صابون های کلسیمی؛ طیور؛ مرغهای تخم گذار؛ نمک های کلسیمی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
This experiment was conducted to determine the effects of calcium salts of fatty acids on laying hens performance. The MEn values of fatty acids and calcium salts of fatty acids estimated by biological assay and the regression equations of MEn values of fatty acids and calcium salts on rate of inclusion of fatty acids or calcium soaps in diet were calculated.The MEn of the fatty acids and calcium salts were, 6588 (Kcal/g) and 5760 (KcaI/Kg) respectively. 189 White Leghorn (Hy-Line) layers. 52-wk-old. having similar body weight and egg production. were divided into seven groups with three replicates, fed six diets with different fat source (fatty acids or calcium soaps) and rate of inclusion (1.5%, 3%, 4.5%) or control diet (had nO supplement of fatty acids or calcium soaps). The period of experiment was 12 wk. A randomized complete design with 7 diets, 3 replicate with 9 hens in each replicate was employed to analyse the data. During the length of experiment. 8 variables including: egg weight. Haugh unit, shell weight. percent of shell, egg production, feed consumption. egg mass, were measured and feed conversion ratio were calculated.The obtained results show that: weight, Haugh unit, shell weight and percent of shell of egg were not significantly affected by dietary treatments, but egg production. feed consumption, egg mass and feed conversion ratio were affected (p | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Calcium salt, Calcium soap, Fats, Fatty acids, Feeding, Laying Hen, Poultry | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,639 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,088 |