تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,572 |
تعداد مقالات | 71,021 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,498,093 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,759,939 |
اثر محلولپاشی بُر (B) و روی (Zn) و غلظت این عناصر در برگ و میوه و برخی صفات میوة بادام | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 14، دوره 34، شماره 1 - شماره پیاپی 1456، فروردین 1382 اصل مقاله (266.07 K) | ||
نویسندگان | ||
ناصر قادری؛ علی وزوایی؛ علیرضا طلایی؛ مصباح بابالار* | ||
چکیده | ||
در این تحقیق محلولپاشی با بوریک اسید و سولفات روی در بهار سال 1377 روی بادام رقم شاهرودی در باغ تحقیقاتی گروه باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران در کرج انجام گرفته است. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی اجرا شد که در آن سه سطح بوریک اسید (2000، 1000 و 0 میلیگرم در لیتر) و سه سطح سولفات روی (5000، 3000 و 0 میلیگرم در لیتر) مورد استفاده قرار گرفت. محلولپاشی در بهار در مرحله قبل از باز شدن جوانههای گل انجام گرفت. در موقع برداشت صفات فیزیکی طول و عرض میوه، وزن میوه، وزن مغز، درصد پوست سبز1 درصد پوست سخت2 و درصد مغز و میزان جذب عناصر در برگ و میوههای اندازهگیری شد. نتایج نشان میدهد که محلولپاشی با بر (2000 میلیگرم در لیتر) و روی (5000 میلیگرم در لیتر) بیشترین تاثیر را بر افزایش طول میوه داشته است. همچنین عرض میوه در تیمار روی (5000 میلیگرم در لیتر) بیشترین میزان را داشته، و نسبت به تیمار شاهد معنیدار شده است. هیچ یک از تیمارها اثر معنیداری بر وزن میوه، وزن مغز، درصد پوست سخت و درصد پوست سبز نداشتهاند. محلولپاشی، میزان عناصر بُر و روی را در برگ و میوهها به طور معنیداری افزایش داده است. همبستگی مثبت و معنیداری بین طول میوه با میزان بُر و روی موجود در میوه به دست آمده است. | ||
کلیدواژهها | ||
بادام؛ بُر؛ روی؛ محلولپاشی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
Boric acid and zinc sulfate spraying was carried out on almond, Shahroodi cultivar, in spring 1998, the experiment being carried out in the Research Orchard, Department of Horticulture, Agriculture Faculty of the University of Tehran. The experiment was carried out in a factorial randomized complete block design. Three levels of each of boric acid (0, 1000, 2000 mg/l) and zinc sulfate (0, 3000, 5000 mg/l) were used. The spraying was done in spring, before flower buds were open. Fruit length, width and weight, kernel weight, hull % shell%, percent kernel as well as intake of the elements by leaf and fruit were assessed. The 2000 mg/lit B and 5000 mg/lit Zn treatments affected fruit length most. Fruit width in 5000 mg/lit B treatment was the highest and significantly different from that in the control. No significant difference was observed among treatments as far as fruit weight, hull and shell percent were concerned. Liquid spraying significantly increased B and Zn concentration in leaf and fruit. A positive significant correlation was observed between fruit length and its B and Z content. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
almond, boron, foliar spraying, Zinc | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,908 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 5,663 |