تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,502 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,116,974 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,221,793 |
اثر سرعت کوبنده، رطوبت و اندازه غلاف نخود بر درصد جدا سازی دانه و درصد دانههای شکسته در یک کوبنده انگشتی دار | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 5، دوره 34، شماره 4 - شماره پیاپی 1459، تیر 1382 اصل مقاله (513.1 K) | ||
نویسندگان | ||
جواد خزائی؛ منصور بهروزی لار؛ علی رجبی پور؛ سعید محتسبی* | ||
چکیده | ||
در این تحقیق با ساخت یک کوبنده انگشتی دار، اثرات سرعت کوبنده، رطوبت و اندازه غلاف بر درصد دانههای شکسته و درصد غلاف های کوبیده شده نخود مطالعه شد. آزمایشات بر روی دو رقم نخود دیم و یک رقم آبی انجام شدند. رقم نخود تاثیر معنی داری بر درصد دانه های شکسته و درصد غلاف های کوبیده شده نشان نداد، ولی اثرات سرعت کوبنده، رطوبت و اندازه غلاف معنی داری بود. سرعت کوبنده بیشترین و اندازه غلاف کمترین تاثیر را نشان داد. با افزایش سرعت کوبنده از 3/6 به 12 متر بر ثانیه، درصد دانه های شکسته و درصد کوبش غلافها به ترتیب از صفر به 7% و از 42% به 85% افزایش یافت. با افزایش رطوبت غلاف، درصد دانههای شکسته و درصد کوبش غلافها بطور معنیداری کاهش یافت. در صورتیکه با افزایش اندازه غلاف، درصد دانههای شکسته و درصد غلافهای کوبیده شده به طور معنیداری افزایش یافت. بر اساس نتایج حاصله، شرایط مناسب برای برداشت غلافهای نخود، محدوده رطوبتهای 12% تا 18% و سرعت کمتر از 5/9 متر بر ثانیه برای کوبنده توصیه میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
برداشت؛ دانه؛ صدمات؛ ضربه؛ غلاف؛ کمباین؛ کوبش؛ نخود | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
In this research, the effect of impact velocity, moisture content, and pod size, were studied on percentage of damaged grains and percentage of threshed pods by using a manufactured finger type combine thresher. All tests were conducted on two dryland varieties of chick pea as well as an irrigated one. It was found that the variety of chick pea had no significant effect on percentage of damaged grains and percentage of threshed pods. Impact velocity and moisture content had a significant effect on percentage of damaged grains as well as on threshed pods. The most effect was observed to be related to velocity and the least to pod size. With increasing the impact velocity from 6.3 to 12 m/s, the percentage of damaged grains and threshed pods were increased from zero to 7% and from 42 to 85%, respectively. With increase in the moisture content of the pods, the percentage of damaged grains and threshed pods were decreased significantly, while with increase in the pod size, the percentage of damaged grain as well as percentage of threshed pods were increased significantly. Based on these results, the best condition for harvesting this crop would be recommended at a moisture content of between 12% to 18% while an impact velocity of below 9.5 m/s for threshing mechanism. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Chick pea, Combine, damage, Grain, harvesting, Impact, pod, Threshing | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,899 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,577 |