تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,502 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,117,274 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,222,527 |
تعیین خواص حرارتی- فیزیکی آب لیموترش | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 6، دوره 36، شماره 4 - شماره پیاپی 1463، تیر 1384 اصل مقاله (481.51 K) | ||
نویسندگان | ||
امیدرضا روستاپور؛ برات قبادیان؛ محمد هادی خوش تقاضا؛ قاسم فخرپور* | ||
چکیده | ||
تعیین خواص حرارتی- فیزیکی آب لیموترش جهت بررسی، کنترل، پیش بینی و مدلسازی عددی فرآیندهایی از قبیل خشک شدن لازم و ضروری است. این خواص با تغییر درصد ماده جامد و دما تحت تاثیر قرار میگیرند. از این رو، در این تحقیق خواص حرارتی- فیزیکی آب لیموترش شامل ضریب هدایت حرارتی، جرم حجمی، گرمای ویژه و ضریب انتشار حرارتی در هشت سطح دما و سه سطح درصد ماده جامد بررسی و تعیین گردید. ضریب هدایت حرارتی توسط استوانههای هم محور در شرایط پایا و جرم حجمی توسط پیکنومتر حجمی اندازه گیری شده و جهت ایجاد سطوح دمایی از حمام هم دما که پیکنومتر در آن مستقر میگردد، استفاده شد. گرمای ویژه توسط اسکن کالریمتر (DSC) و ضریب انتشارحرارتی به روش غیر مستقیم و با استفاده از رابطه بین ضرایب هدایت حرارتی، گرمای ویژه و جرم حجمی مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج حاصل از تحلیل آماری دادهها نشان میدهد که هم درصد ماده جامد و هم دما بر خواص حرارتی- فیزیکی آب لیموترش تاثیر معنیداری دارند. با افزایش درصد ماده جامد، جرم حجمی افزایش یافته ولی گرمای ویژه، ضریب هدایت حرارتی و ضریب انتشار حرارتی کاهش مییابد. همچنین با افزایش دما جرم حجمی کاهش یافته ولی گرمای ویژه، هدایت حرارتی و ضریب انتشارحرارتی افزایش مییابد. با تجزیه وتحلیل رگرسیون چند متغیره، مدل تجربی پیش بینی خواص حرارتی- فیزیکی آب لیموترش بر حسب متغیرهای کاری به دست آمد. ضریب تعیین مدل های خطی جرم حجمی و گرمای ویژه 99/0، هدایت حرارتی 95/0 و ضریب انتشارحرارتی 92/0است. | ||
کلیدواژهها | ||
آب لیموترش؛ جرم حجمی؛ ضریب انتشارحرارتی؛ ضریب هدایت حرارتی؛ گرمای ویژه | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
Determination of thermo-physical properties in lime juice is necessary for prediction, control, as well as control numerical modeling of processes, such as drying. These properties have been found to be affected by solid content as well as temperature. Therefore, properties including; thermal conductivity, density, specific heat and thermal diffusivity were determined at three levels of solid content, (12%, 19% and 25%), with temperatures from 35 to 78 oC at eight levels. Thermal conductivity was measured by use of co-axial cylinder in the steady state condition, density by volumetric pycnometer, specific heat by differential scanning calorimeter in the transient state, and thermal diffusivity by employing the relationship among thermal conductivity, specific heat and density. Results indicated that both solid content and temperature greatly influence the properties. Density increased with increasing solid content or decreasing temperature while the other properties have been decreased with either increasing solid content or decrease in temperature. With multiple regression analysis, an empire model was proposed to predict thermo-physical properties of lime juice using operating variables. These models are linear with confidence factor (R2) for all of them being greater than 0.92. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Density, Lime juice, Specific heat, Thermal conductivity, Thermal diffusivity | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,828 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,962 |