تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,115,069 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,218,944 |
گروه بندی ارقام مختلف برنج بر اساس میزان آمیلوز و پارامتر های ویسکوسیتی | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 10، 1-37، شماره 3 - شماره پیاپی 1467، فروردین 1385 اصل مقاله (391.3 K) | ||
نویسندگان | ||
مهرزاد اله قلی پور؛ ابوبکر جوهر علی؛ تسو کاسا ناگامینه؛ یوئی شیرو کوجیما* | ||
چکیده | ||
تعداد 167 رقم مختلف برنج از 20 کشور متفاوت دنیا، از نظر میزان آمیلوز و پارامتر های ویسکوسیتی از طریق تجزیه کلاس تر مورد ارزیابی قرار گرفتند . میزان آمیلوز و پارامترهای ویسکوسیتی به ترتیب با استفاده از دستگاه اتوآنالایزر و رپید ویسکو آنالایزر اندازه گیری شدند . بر اساس میزان آمیلوز، کلیه ژنوتیپ ها در چهار گروه واکسی، 64 و 24 رقم طبقه بندی شدند . کلیه ارقام موجود ،58 ، آمیلوز پائین، آمیلوز متوسط و آمیلوز بالا به ترتیب شا مل 21 در هر گروه بر اساس پارامترهای ویسکوسیتی با استفاده از تجزیه کلاستر، مجددا گروه بندی گردیدند . تجزیه کلاستر بر اساس پارامترهای ویسکوسیتی در گروه آمیلوز پائین ( 58 ژنوتیپ ) ارقام را درچهار گروه به ترتیب شا مل 16 و 24 ، 17 و 7 رقم در هر کلاستر و ارقام داخل گروه آمیلوز متوسط را در 3 کلاس به ترتیب با 24 ،21 ،13 ژنوتیپ در داخل هر کلاستر گروه بندی نمود . میانگین حداکثر چسبندگی و فروریختگی ارقام با آمیلوز متوسط موجود در کلاسترهای اول و سوم بالا و میانگین پس روی چسب ندگی پائین بود که نشان دهنده آن است که ارقام موجود در این گروه ها از نظر کیفیت پخت خوب و بعد از پخت نرم باقی می مانند . در این مطالعه مشخص گردید که ارقام ژاپنی دارای کیفیت پخت خوب دارای میزان آمیلوز کم ، حداکثر چسبندگی و فروریختگی بالا و پس روی چسبندگی پائی ن می باشند . در مقابل ارقام ایرانی مثل رقم صدری محلی که از نظر کیفیت پخت مناسب است، دارای میزان آمیلوز متوسط، پس روی چسبندگی متوسط و حداکثر چسبندگی و فروریختگی بالا می باشند . در ضمن مشخص گردید که تنوع واریته ای بزرگی در هر گروه قابل دسترسی می باشد که می توا ند اصلاح گران را در جهت انتخاب و گزینش مؤثر به منظور اصلاح ارقام کیفی منطبق بر سلیقه مصرف کننده هدایت نماید. | ||
کلیدواژهها | ||
برنج؛ پارامترهای ویسکوسیتی؛ رپید ویسکو آنالایزر؛ کیفیت پخت؛ میزان آمیلوز | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
One hundred sixty-seven rice varieties representing 20 different rice growing countries were used to study the available varietal diversity pertaining to amylase content (AC) and paste viscosity parameters through cluster analysis. AC and paste viscosity parameters were measured using Auto Analyzer and Rapid Visco Analyzer (RVA-3D model) respectively. Based on the AC, the varieties were classified into waxy, low, intermediate, high amylose groups and each group included 21, 58, 64 and 24 varieties respectively. Cluster analysis based on paste viscosity profiles for low AC group (58) was grouped varieties class of 13, 21, 17, and 7. The intermediate AC group was further classified into three clusters each comprising 24, 16 and 24 varieties. Cluster 1 and 3 had mean intermediate paste viscosity (PV), low setback (SB) and high breakdown (BD) indicating good eating quality and are very soft on cooking. In this study the Japanese rice varieties showed good cooking quality, low AC, high PV and BD and low SB. In contrast, the Iranian cultivars such as Local Sadri showed good cooking quality, had intermediate levels of AC and SB and recorded high PV and BD. The enormous varietal diversity found within each group renders the breeder to make effective selections for quality according to consumer choice. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
amylose content, cooking quality, Oryza sativa, Paste viscosity, Rapid Visco Analyzer (RVA) | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,171 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,614 |