تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,500 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,086,063 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,189,545 |
اثر مواد آنتی اکسیدان و پلی فسفات سدیم روی زمان ماندگاری ماهی کیلکا در سردخانه | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 6، دوره 37، شماره 7 - شماره پیاپی 1482، تیر 1385 اصل مقاله (147.98 K) | ||
نویسندگان | ||
سهراب معینی؛ مرضیه رحمانی* | ||
چکیده | ||
در این تحقیق اثر مواد آنتی اکسیدان و پلی فسفات سدیم بر روی زمان ماندگاری ماهی کیلکای آنچوی منجمد شده مورد بررسی قرار گرفت. پنج مخلوط از مواد آنتی اکسیدان بوتیلیتد هیدروکسی آینزول و اسید سیتریک به ترتیب 5/1، 5/3 و 02/0 درصد از بوتیلیتد هیدروکسی آینزول و 5/1و5/3 درصد اسید سیتریک در محلول 5 درصد پلی فسفات سدیم تهیه گردید. سپس نمونه های ماهی به دو دسته تقسیم شدند. دسته اول بمدت 10 دقیقه و دسته دوم بمدت 60 دقیقه در هر یک از محلولها غوطهور گردیدند. نمونه شاهد بدون غوطهوری در این محلولها نیز تهیه گردید. سپس تمام نمونهها بوسیله انجماد صفحهای در °C40- منجمد و در سردخانه °C18- نگهداری گردیدند. بر اساس یک برنامه زمانبندی شده در زمان صفر و سپس هر ماه یکبار بمدت شش ماه بر روی کلیه تیمارها، آزمایشهای ارگانولپتیک، تعیین مقدار پراکسید، مقدار کل نیتروژن های فرار و شمارش کلی باکتریها انجام گردید. نتایج بدست آمده از این آزمایشها نشان داد که نمونههای غوطهور شده در محلول حاوی 5/1 و 5/3 درصد از بوتیلیتد هیدروکسی آینزول از نظر طعم و مزه مورد قبول واقع نشدند و فقط نمونه غوطهور شده در محلول حاوی 2% از این آنتیاکسیدان از نظر چشائی مورد پسند واقع گردید. از طرف دیگر تغییرات پراکسید در این نمونه از meq/1000g06/0 به meq/1000g 15/2 و مقدار کل نیتروژنهای فرار از mg/100g8/9 به mg/100g5/16 افزایش نشان دادند. در صورتیکه شمارش کلی باکتریها در این مدت از cfu/gr 102×17 به cfu/gr10×3 کاهش داشت. نتایج بدست آمده برای نمونه شاهد به ترتیب برای پراکسید از meq/1000g06/0 به meq/1000g2/3 در ماه چهارم، مقدار کل نیتروژنهای فرار از mg/100g8/9 به mg/100g6/19 بعد از شش ماه افزایش نشان دادند و شمارش کلی باکتریها در این مدت از cfu/gr 102×68 به cfu/gr 102×10 کاهش داشت. نتایج بدست آمده از این تحقیق نشان داد که غوطهور نمودن کیلکا آنچوی بمدت ده دقیقه در محلول حاوی 2% درصد بوتیلیتد هیدروکسی آینزول، 5 درصد پلی فسفات سدیم و اسید سیتریک و منجمد نمودن آن و نگهداری در سردخانه °C18- باعث افزایش زمان نگهداری این ماهی بمدت حداقل شش ماه میگردد. | ||
کلیدواژهها | ||
آنتی اکسیدان؛ اندیس پراکسید؛ پلی فسفات سدیم؛ زمان ماندگاری؛ شمارش کلی باکتریها؛ کل نیتروژنهای فرار؛ کیلکای آنچوی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
In this research work the effect of a mixture of antioxidants and polyphosphate sodium on the shelflife of kilka in cold storage was studied. Five mixtures of BHA, and citric acid in 5 percent polyphosphate sodium were made. The concentrations of BHA and citric acid in polyphosphate were 1.5, 3.5 , 0.02 and 1.5 and 3.5 percent respectively. The samples of fish were divided into two lots. The first lot was dipped in each mixture for 10 minutes and the second for 60 minutes. The reference samples were prepared without being dipped into any mixture. Then all the samples were frozen at-40°C by a plate freezer and stored in a cold store. According to a time schedule each month for six months the PV, TVN, total microbial count and organoleptic tests were carried out on each one of the samples. The Results of organoleptic tests showed that samples containing 1.5 and 3.5 percent of BHA were not acceptable according, to their tastes and flavour scores. The results of PV, TVN. total microbial count for refrence sample incresed from 0.06 to 3.2 meq/1000gr, 9.8 to 16.8 mg/100gr and total count of bacteria fell from 68×102 to 50×102 cfu/gr after four months. On the other hand PV, TVN for C1, C2, C'1 and B"1 and B"2 samples increased from 0.06 to 2.15 meq/1000gr, and 9.8 to 16.5 mg/100gr. But total count of bacteria fell from 17×102 to 3×101 cfu/gr. after six months in cold storage. The results of this study indicated that mixtures of 0.02 BHA in 5 percent polyphosphate give the best results for keeping frozen kilka in cold store for a duration of six months. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Antioxidant, Kilka, Peroxid value, Polyphosphat sodium, ShelfLife, Total count of bacteria, Total volatile nitrogen | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,322 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,383 |