تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,113,659 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,217,405 |
اثر آرد ماهی کیلکا بر تولید و ترکیب شیر گاوهای پرتولید هلشتاین | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 20، دوره 35، شماره 2 - شماره پیاپی 1491، اردیبهشت 1383 اصل مقاله (177.96 K) | ||
نویسندگان | ||
حمید امانلو؛ خدیجه دادخواه؛ علی نیکخواه* | ||
چکیده | ||
جهت تعیین مناسب ترین درصد افزودن آرد ماهی به جیره و اثر آن بر تولید و ترکیب شیر، 32 رأس گاو هلشتاین چند زایش بر اساس تولید مقدار شیر، انتخاب و در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در یک آزمایش تولیدی 75 روزه ( 15 روز پیش آزمایش، 60 روز آزمایش ) مورد استفاده قرار گرفتند . گاوها با چهار جیره غذایی ( 4،3،2،1) متوازن شامل : 4/44 درصد علوفه و 6/55 درصد کنسانتره به ترتیب حاوی 0، 2،1، 3 درصد آرد ماهی مورد تغذیه قرار گرفتند . جیره های غذایی از نظر میزان انرژی خالص شیردهی و پروتئین خام یکسان بودند ، میانگین تولید شیرخام روزانه برای جیره های غذایی حاوی 0، 2،1، 3 درصد آرد ماهی کیلکا به ترتیب برابر 94/28 ، 31/31 ، 16/30 و 24/32 کیلوگرم برای شیر تصحیح شده بر حسب 4 درصد چربی 45/22 ، 83/24 ، 30/24 و 80/24 و شیر تصحیح شده بر حسب 5/3 درصد چربی 69/24 ، 63/26 ، 03/26 ، 83/26 کیلوگرم بود . تجزیه واریانس این صفت نشان داد که گاوهای تغذیه شده با جیره 3،2 و 4 به طور معنی داری شیر بیشتر از جیره 1 تولید کردند ( 01/0 < P). درصد چربی شیر گاوها با مصرف جیره های شماره 1 تا 4 به طور معنی داری شیر بیشتر از جیره 1 تولیدی روزانه از نظر آماری اختلاف معنی داری نداشت ( 05/0 > P) . میانگین ماده خشک مصرفی برای تولید یک کیلوگرم شیر به ترتیب 69/0 ، 64/0 ، 68/0 و 63/0 کیلوگرم بود . درصد پروتئین و لاکتوز شیر با جیره های 1 تا 4 به ترتیب 35/3 ، 32/3 ، 39/3،48/3 و 94/4 ، 79/4، 71/4 و 83/4 بود که با افزودن آرد ماهی کیلکا در جیره به طور معنی دار ( 01/0 < P) اختلاف داشتند . میانگین درصد مواد جامد شیر و مواد جامد بدون چربی شیر در بین جیره ها تفاوت معنی دار نداشت ( 05/0 < P) . از نظر متابولیت های خونی مقدار ازت اوره ای پلاسما با افزایش درصد آرد ماهی به جیره به طور معنی دار کاهش (01/0 < P) و میزان گلوکز و کل پروتئین پلاسمای خون به طور معنی دار افزایش یافته بودند ( 01/0 < P) . PH مدفوع تحت تأثیر تیمارهای غذایی مختلف قرار نگرفت . قابلیت هضم ظاهری ماده آلی و پروتئین خام با افزایش آرد ماهی کیلکا به جیره به طور معنی دار افزایش و قابلیت هضم ظاهری چربی خام کاهش یافت (01/0 < P) . | ||
کلیدواژهها | ||
آرد ماهی کیلکا؛ ترکیب شیر؛ تولید شیر؛ قابلیت هضم | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
Thirty-two multiparous cows were employed in a randomized complete block design to evaluate the effects of Kilka meal on production and composition of milk in Holstein cows. Experimental diets (1-4) with respectively 0, 1, 2 and 3 percent kilka meal included 44.4% alfalfa hay, and 55.6% cottonseed containing concentrate. Diets were isonitrogenous and isocaloric. Milk yields were 28.94, 31.31, 30.16 and 32.42 Kg/d for diets 1 to 4, respectively. 4% FCM yields were 22.45, 24.83, 24.3 and 24.83 Kg/d for diets 1 to 4 respectively. 3.5% FCM yields were 24.69, 26.63, 26.03, 26.83 Kg/d which were greater than that in control (P<0.01). Percentage and content of fat were not affected by diets. Dry matter intake for milk yield (kg/d) was 0.69, 0.64, 0.68, and 0.63 respectively. Milk protein of 3.35, 3.32, 3.39, 3.48% as well as Lactose percentage of 4.94, 4.79, 4.71, and 4.83 were recordable for diets 1-4 respectively. Percent SNF and total solids were not influenced by diets (P>0.05). Plasma urea nitrogen was greater (P<0.01) for control diets. Significant increases in plasma total protein and glucose were indicative of Kilka meal utilization as compared with control (P<0.01). There were no differences observed for fecal pH. However, fishmeal supplementation substantially improved apparent organic matter as well as crude protein digestibility but it decreased crude fat digestibility as relative to control (P<0.01). | ||
کلیدواژهها [English] | ||
digestibility, Kilka meal, Milk Composition, Milk production | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,954 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,130 |