تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,500 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,085,429 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,189,318 |
بررسی کاربرد روش اسمز در خشک کردن ماهی کیلکا | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 12، دوره 35، شماره 4 - شماره پیاپی 1495، تیر 1383 اصل مقاله (211.88 K) | ||
نویسندگان | ||
سهراب معینی؛ مهران جواهری* | ||
چکیده | ||
در این بررسی اثرات آبگیری به وسیله محلول هیپر تونیک اسمزی که شامل 80 درصد شربت گلوکز و10 درصد نمک طعام بود، روری زمان ماندگاری ماهی کیلکا خشک شده با اندازه گیری تغییرات مواد ازته فرار فرار پراکسید 2 شمارش باکتریها 3 و آزمایشگاهه ای ارگانولپتیک در مدت 120 روز انجام شد . دامنه تغییرات مواد ازته فرار، پراکسید و شمارش کلی باکتریها به ترتیب 2/25-8/9 میلی گرم درصد گرم نمونه 61/4 -65/0 میلی اکی والان در هزار گرم نمونه و 103×7/6 – 103 ×2/2عدد در یک گرم نمونه بود . ازطرف دیگر آزمایشهای ارگانولپتیک روی بافت، طعم و مزه و بو نمونه نشان دادند که تغییری در بافت با امتیاز 7 در این مدت به وجود نیامد اما امتیاز طعم ومزه و بو به ترتیب از 7به 5 و از 5 به 3 تغییر نمودند دامنه این تغییرات درنمونه شاهد به ترتیب برای مواد ازته فرار، 8/58- 3/42 میلی گرم درصد گ رم نمونه، برای پراکسید 55/10 -6/2 میلی اکی والان درهزار گرم نمونه و برای شمارش کلی باکتریها 103 ×8- و 103 ×8/3 عدد در یک گرم نمونه بود. | ||
کلیدواژهها | ||
اسمز؛ پر اکسید؛ کیلکا؛ مواد ازته فرار | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
In this research the effects of dehydration by hypertonic solution of 80% glucose syrup and 10% sodium chloride on shelflife of dried kilka were studied. Changes of T\7N3, PV4, total count of bacteria and organoleptic properties of the samples were assessed for 120 days. Changes of TVN , PV and total count of bacteria were 9.2 to 25.2 mg/lOOgr, 0/65-4/6 1 meq/kg and 2.2 x iO to 6 x 103N/gr, respectively.On the other hand the changes of TVN, PV and total count of bacteria for the control sample were 43.2 to 58.8 mg/g 2.6 to 10.55 meq/kg and 3.8 x iO to 8 x 103N/gr. Tests were made on organoleptic properties of the dried kilka sample. Tissue texture showed no change, but scores of taste and smell decreased from 7 to 5 and 5 to 3 during 120 days of storage. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Kilka, Osmotic method, Peroxid, ShelfLife, Total volatile nitrogen | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,201 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 3,628 |