تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,572 |
تعداد مقالات | 71,021 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,497,599 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,759,085 |
اثر تیمارهای فیزیکی و شیمیایی در عمر انبارداری پرتقالهای والنسیا، مارس ارلی و محلی جیرفت | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 19، دوره 35، شماره 3 - شماره پیاپی 1654، خرداد 1383 اصل مقاله (192.94 K) | ||
نویسندگان | ||
ابوالفضل گلشن تفتی؛ محمدعلی شاه بیک* | ||
چکیده | ||
آثار تیمارهای پوششپلیاتیلن،گرمادرمانی و قارچکش تیابندازول بر روی عمرانباری و فساد سه رقم پرتقال (والنسیا، مارسارلی و محلی جیرفت) مورد بررسی قرار گرفت. میوهها پس از برداشت با تیمارهای مذکور مورد آزمایش قرار گرفته و پس از انتقال به سردخانه در دمای 10 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 90-85 درصد به مدت سه ماه نگهداری شدند.تیمارها با سه تکرار و در قالب طرح کاملا تصادفی بررسی شدند. هر ماه نیز میزان اسید قابل تیتراسیون،مواد جامد محلول(TSS )،میزان کاهش وزن،فساد و آزمون چشایی اندازهگیری شدند. نتایج این تحقیق نشان داد که میزان پوسیدگی،کاهش وزن و درصد کل مواد جامد محلول رقم های مختلف فوق در طول نگهداری در سردخانه افزایش یافت. تیمارهای گرمادرمانی و قارچکش تیابندازول به تنهایی میزان پوسیدگی میوهها را کاهش داده ولی قادر به حفظ کیفیت میوه در طول مدت نگهداری نبودند، بطوریکه وزن میوههایی که در آنها از قارچ کش استفاده شده بود، در طول نگهداری بطور معنی داری(در سطح 1%) کاهش یافت.تیمارهایی که در آنها از پوشش پلی اتیلن و گرمادرمانی، پوشش پلی اتیلن و قارچ کش وهمچنین پوشش پلی اتیلن، گرمادرمانی و قارچ کش استفاده شده بود علاوه بر اینکه سبب کاهش بیماریهای پنیسیلیومی در رقمهای پرتقال شدند، بلکه در جلوگیری ازوزن و حفظ کیفیت محصول کاملاً موثر بودند.در نهایت با در نظرگرفتن هزینههای نگهداری ارقام مذکور،استفاده از تیمار مرکب پوشش پلیاتیلن و قارچکش تیابندازول برای افزایش عمر نگهداری ارقام پرتقال توصیه شد. | ||
کلیدواژهها | ||
پرتقال والنسیا؛ پوشش پلی اتیلن؛ قارچ کش تیابندازول؛ گرمادرمانی؛ مارس ارلی و محلی جیرفت | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
The effects of shrinkwrapping, curing and Thiabendazole (TBZ) treatment on the storage life as against decay of Valencia, Marsearly and Jiroft local orange varieties were investigated. After harvest, oranges undergoing these treatments were transferred to cold storage to be kept for 3 months at 10?C and 85-90% relative humidity (RH). The treatments were repeated three times in a randomized complete design. Each month, quality tests of titratable acidity (TA), total soluble solids (TSS), weight loss, sensory evaluation and decay rate were conducted for all treatments. The results showed an increasing trend in the incidence of decay, weight loss and total soluble solids (TSS) during storage. Curing and Thiabendazole treatment reduced decay but weight loss increased. The quality of the fruit was not maintained in Thiabendazole and curing treatments. A comination of shrink wrapping and curing; shrink wrapping and TBZ treatment and also shrink wrapping, curing and TBZ treatment not only reduced Penicillium sp. but also prevented weight loss and was effective in maintaining fruit quality. Finally, a combination of shrinkwrapping and TBZ treatment was suggested for increasing the storage life of oranges as regards effectiveness, the cost of storage, and preparation. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Citric acid, curing, Jiroft local orange, Marsearly, Penicillium rot, Shrink wrapping, Storage disease, Thiabendazole, total soluble solids, Valencia | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,915 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 4,274 |