تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,106,019 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,211,447 |
تعیین نیرو و انرژی مورد نیاز برای شکست دانه نخود در بارگذاری شبه استاتیک | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 24، دوره 35، شماره 3 - شماره پیاپی 1654، خرداد 1383 اصل مقاله (392.87 K) | ||
نویسندگان | ||
جواد خزائی؛ علی رجبی پور؛ سعید محتسبی؛ منصور بهروزی لار* | ||
چکیده | ||
در این تحقیق اثرات رطوبت دانه در سه سطح(7%‘ 12% و 16% بر مبنای تر ). اندازه دانه در سه سطح (ریز ‘ متوسط و درشت) و جهت بارگذاری در دو سطح (از پهلو و از رو ) بر نیرو وانرژی لازم برای شکست دانه سه رقم نخود ایرانی ( بیونیژ‘ کاکا و جم ) تحت اثر نیروهای شبه استاتیک مطالعه شد. میانگین نیرو و انرژی لازم برای شکست دانه های نخود به ترتیب 230 نیوتن و 7/105 میلی ژول و حدود تغییرات آنها به ترتیب بین 47-522 نیوتن و 8/20-275 میلی ژول بدست آمد. هر چهار فاکتور رطوبت دانه‘اندازه دانه، رقم و جهت بارگذاری تاثیر معنی داری بر نیرو و انرژی لازم برای شکست دانه نشان دادند . با افزایش رطوبت، نیروی شکست کاهش و انرژی مصرفی بطور معنی داری افزایش نشان داد . تاثیر قطر دانه بر هر دو صفت مورد مطالعه بطور معنی داری افزاینده بود . نیرو و انرژی لازم برای شکست دانه در بار گذاری از پهلو بطور معنی داری بیشتر از آن در بارگذاری از رو بدست آمد . طبق نتایج حاصله پیش بینی می شود که رقم جم نسبت به دو رقم بیونیژ و کاکا مقاومت بیشتری در مقابل شکست داشته باشد . ضمنا بر اساس نتا یج حاصل از این تحقیق پیش بینی می گردد که اگر دانه های با رطوبت 7% ‘ 12% و 16% به ترتیب تحت اثر سرعت ضربه ای معادل 7/21‘ 2/28 و 5/38 متر بر ثانیه قرار گیرند ‘ حداقل 50% آنها شکسته شوند. | ||
کلیدواژهها | ||
انرژی؛ خواص فیزیکی و مکانیکی؛ شکست؛ نخود؛ نیرو | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
In this research, the effect of moisture content, (7, 12 and 16% w.b.) grain size (small, medium and large), loading direction (sideward and topward) on fracture force and energy requirement in three varieties of Iranian chickpea (Bivanij, Kaka, and Jam) under quasi-static loading were studied. The mean values of fracture force and energy required were 230 N and 105.7 mJ, and the variation ranges were equal to 47-522 N and 20.8-275 mJ, respectively. Moisture content, grain size, variety and loading direction all had a significant effect on fracture force and energy requirement. By increasing the grain moisture content, the amount of fracture force increased while fracture energy decreased significantly. Grain size had a significant increasing effect on both fracture force and energy requirement. The amount of fracture force and energy in sideward direction was significantly higher than that in the topward direction. The results indicated that Jam variety was stronger than the other two varieties, Bivanij and Kaka. Also, based on these results it is predicted that 50% of grains of 7, 12, and 16% moisture content would be fractured if undergone impacts with velocities of 21.7, 28.2, and 38.5 m/sec, respectively. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Chickpea, Energy, force, Fracture, Physical and mechanical Properties | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,062 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,981 |