![سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران](./data/logo.png)
تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,037 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,524,629 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,785,242 |
تهیه کنسانتره پروتئینی از کنجاله پنبه دانه جهت مصرف انسان به روش مخلوط حلالها (آب: استن: هگزان) | ||
کشاورزی (منتشر نمی شود) | ||
مقاله 6، دوره 7، شماره 1 - شماره پیاپی 1726، فروردین 1384، صفحه 45-51 اصل مقاله (122.51 K) | ||
نویسندگان | ||
محمد علی نجفی1؛ محمد حسین حداد خداپرست* 2 | ||
1مربی گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل، سیستان و بلوچستان - ایران | ||
2دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، خراسان - ایران | ||
چکیده | ||
پنبه دانه دارای 26 درصد چربی است و کنجاله حاصل از فرآیند روغنکشی آن دارای حدود 45 درصد پروتئین است ولی به دلیل داشتن ترکیب سمی گوسیپول از آن برای تغذیه دام استفاده میشود. اثر مخلوط حلالهای آب: استن: هگزان به نسبتهای (1:39:60)، (3:53:44) و (3:67:30) و نیز انجام فرآیند استخراج مرطوب پروتئین برای تهیه کنسانتره پروتئینی خوراکی از کنجاله پنبه دانه رقم ورامین بررسی شد. در کنسانترههای تولید شده میزان فیبر خام، ازت محلول، چربی، طبق روشهای استاندارد و گوسیپول آزاد و کل به روش HPLC تعیین شد. نتایج نشان داد که کنسانتره حاصل از استخراج با حلال آب: استن: هگزان به نسبت (1:39:60) بدون انجام فرآیند استخراج مرطوب، براساس استانداردهای جهانی برای انسان قابل استفاده است. | ||
کلیدواژهها | ||
پروتئین؛ پنبه دانه؛ کنجاله؛ کنسانتره؛ مخلوط حلال ها | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Production of edible Cottonseed protein concentrates by Mixed Solvent (Water: Acetone: Hexane) | ||
نویسندگان [English] | ||
Mohammad Ali Najafi1؛ Mohammad Hossein Haddad khodaparast2 | ||
چکیده [English] | ||
Cottonseed is considered among most important crops. It contains about 26 percent oil that in used for vegetable oil production. After oil extraction, the remaining part of the seed know as cottonseed cake with 45 percent protein is routinely used as a protein supplement in feed rations for livestock and less for food use due to presence of gossypol, a toxic constituent of cottonseed. In this study, the production of edible protein concentrate from Varamin variety of cottonseed cake was evaluated according to protein Advisory Group Standard by using mixture of water: acetone: hexane in a ratio of (1: 39: 60), (3: 53: 44) and (3: 67: 30) respectively as a solvent as wet extraction of protein. The fiber content, Protein content, Nitrogen solubility value, oils and free as well as total gossypol contents of all samples were determined. The results showed that the protein concentrate extracted by the mixture of water: acetone: hexane in a ratio of 1: 39: 60 respectively meet the world standards as edible protein. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Concentrate, cottonseed, meal, Mixed solvent, Protein | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,977 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,607 |