![سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران](./data/logo.png)
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,578 |
تعداد مقالات | 71,076 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,704,365 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,937,866 |
اثر شیرابه کمپوست زباله شهری بر بعضی از خصوصیات شیمیایی خاک و گیاه فلفل | ||
کشاورزی (منتشر نمی شود) | ||
مقاله 1، دوره 8، شماره 1 - شماره پیاپی 1735، فروردین 1385، صفحه 1-12 اصل مقاله (282.56 K) | ||
نویسندگان | ||
علی رضا آستارایی1؛ ابراهیم فتاحی کیاسری* 2 | ||
1عضو هیأت علمی گروه خاکشناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی، مشهد - ایران | ||
2کارشناس ارشد گروه خاکشناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی، مشهد - ایران | ||
چکیده | ||
این تحقیق با استفاده از گیاه فلفل (Capsicum annum)، خاک لوم زراعی و پنج نسبت شیرابه کمپوست زباله شهری به آب (0، 20، 40، 60 و 100 درصد) و سه تکرار در یک طرح فاکتوریل در شرایط گلخانه اجرا شد. استفاده از شیرابه در خاک موجب افزایش هدایت الکتریکی، کاهش pH خاک، افزایش مواد آلی و عناصر ازت، فسفر، پتاسیم، کلسیم و منیزیم قابل دسترس خاک شد. استفاده از شیرابه در مقادیر زیاد سبب کاهش رشد گیاه شد، استفاده 100 درصد شیرابه موجب از بین رفتن گیاه فلفل شد. استفاده شیرابه در سطح 20 درصد سبب افزایش وزن خشک و تر اندام هوایی و وزن تر و خشک فلفل و افزایش مقادیر عناصر پرمصرف در اندام هوایی فلفل شد. بنابراین برای افزایش عملکرد فلفل، نسبت 20 درصد شیرابه به آب مؤثر بود. ولی مقادیر بیشتر شیرابه در خاک سبب افزایش هدایت الکتریکی خاک شد. | ||
کلیدواژهها | ||
خصوصیات خاک زراعی؛ شیرابه حاصل از تولید کمپوست زباله شهری؛ عناصر پرمصرف؛ فلفل | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effect of Municipal Waste Compost Leachate Application on Some Soil Chemical Properties and Green Chili Plant | ||
نویسندگان [English] | ||
Ali Reza Astaraei1؛ Ebrahim Fattahi kiasari2 | ||
چکیده [English] | ||
This study was conducted to evaluate the effect of Municipal waste compost leachate (MWCL) on Capsicum annum plant and chemical properties of a clay loam soil with five ratios of MWCL to irrigation water (0, 20, 40, 60 and 100 percent) treatments each with three replications by using a completely randomized factorial design under greenhouse condition. Electrical conductivity, organic matter and concentration of available nutrients of N, P, K, Ca and Mg in soil increased with increasing percentage of MWCL, but pH of the soil was decreased. Increased concentrations of MWCL caused drastic decreases in plant growth. The MWCL of 100 percent treatment caused the seedlings to be died off. The treatment with 20 percent MWCL increased plant fresh and dry weight, fresh and dry weight of green chili. Plant content of N, P and K increased with increasing concentrations of MWCL. The use of 20 percent MWCL seems to cause increasing green chili yield. A application of high concentrations of MCWL to soil is not recommended due to increase of EC of soil solution. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Green chili plant, Macro nutrients, MWC Leachate | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,846 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,175 |