تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,502 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,117,223 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,222,463 |
تاثیر بسته بندی در تغییرات خواص بیوفیزیکی و بیوشیمیایی سیب گلدن دلیشس | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 2، دوره 38، شماره 1 - شماره پیاپی 1786، آذر 1386 اصل مقاله (130.99 K) | ||
نویسندگان | ||
فرامرز خدائیان؛ سید محمد علی ابراهیم زاده موسوی؛ رحمت ستوده قره باغ* | ||
چکیده | ||
بستهبندی یکی از مراحل اصلی در فرآیندهای غذایی است که با کنترل فاکتورهای مؤثر بر کیفیت،عمر انبارمانی محصول را بالا میبرد. لذا بهینهسازی فاکتورهای مؤثر در بستهبندی سیب گلدن دلیشس موضوعی مهم در انبارداری و صادرات این محصول میباشد. در این مطالعه تأثیر دماهای مختلف ( 1و6و10 درجه سانتیگراد) بر شدت تنفس سیب با سنجش گاز 2CO انجام گرفت و اثر سه نوع بستهبندی (چوبی، پوششهای سلوفانی و پلیاتیلنی) در دماهای مختلف فوق الذکر در طول مدت 5 ماه بررسی شد. در طی این مدت خصوصیات کیفی سیبها مشتمل بر درصد ماده خشک، سفتی، pH ، اسیدیته قابل تیتراسیون و درصد مواد جامد محلول با فواصل زمانی 21 روز آزمون شد. نتایج حاصل از اندازهگیری تغییرات شدت تنفسی نشان داد که شروع قله تنفسی سیب گلدن دلیشس در دمای یک درجه سانتیگراد تقریباً درروزصدم نگهداری و در دمای 6 درجه سانتیگرادحدوداً روز چهل و پنجم ودردمای10درجه سانتیگراد روز بیستم میباشد. دادههای حاصل از خصوصیات کیفی، بر اساس آزمون فاکتوریل سه عاملی و طرح کاملاً تصادفی نشان داد که در طول مدت نگهداری سیبها در دماهای 1و6 درجه سانتیگراد نتایج حاصل از بستهبندی سلوفانی بهتر از چوبی و چوبی بهتر از پلیاتیلن میباشد، ولی برای 10 درجه سانتیگراد و بالاتر از آن و سیبهایی که به صورت تازه خورده میشوند بستهبندیهای پلیمری (سلوفانی و پلی اتیلنی) بهتر از چوبی نتیجه میدهند نتایج حاصله همچنین نشان دادند که نوع بستهبندی بر روی دو صفت pH و اسیدیته قابل تیتراسیون تاثیر ندارد | ||
کلیدواژهها | ||
بستهبندی؛ خواص بیوفیزیکی و بیوشیمیایی؛ سیب گلدن دلیشز | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
Packaging is one of the main steps in food processing which extends the shelf life of fruit through controlling factors that affect fruit quality. Optimization of effective factors in packaging of Golden Delicious apple is an important issue in it’s storage as well as in its exporting conditions. In this study the effect of temperature (1, 6 and 10°C) on respiration rate of Golden delicious apple was studied through measuring CO2 content, using gas chromatography. also, the effect of packaging materials (wooden, cellophane and polyethylen films) in different storage temperatures (1, 6 and 10°C) was studied during a period of five months of storage. Qualitative factors including dry matter, firmness, pH, titrable acidity and total soluble solids (TSS) were measured every 3 week interval. Results indicated that the climactric peak occured at 1,6 and 10°C in 100 th, 45 th and 20 th day respectively. Fruits stored at 1, and 6°C, and packaged in cellphane benefited from a better quality, followed by wooden and polyethylen. At 10°C and of higher temperatures and also for freshly consumed apples, polymeric packaging (cellophane and polyethylen films) resulted better than the wooden type. Different packaging materials had no significant effect on either pH or titrable acidity. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
packaging, Golden Delisious, Biophysical, Biochemicl | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,147 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,604 |