تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,533 |
تعداد مقالات | 70,518 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,132,831 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,238,721 |
بررسی اثر قارچهای میکوریزای آربوسکولار و فسفر بر مقدار جذب فسفر توسط نهال چای در خاک استریل | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 2، دوره 38، شماره 2 - شماره پیاپی 1789، آذر 1386 اصل مقاله (91.44 K) | ||
نویسندگان | ||
احسان کهنه؛ محمدرضا حق پرست؛ حسن رمضان پور؛ احمد شیرین فکر؛ پریسا علیزاده* | ||
چکیده | ||
به منظور بررسی اثر قارچهای میکوریزا آربوسکولار و مقادیر فسفر بر جذب فسفر در نهال چای، نمونه خاکی از ایستگاه تحقیقات چای رضوانشهر انتخاب گردید. خاکها پس از آماده سازی، با استفاده از دستگاه اتوکلاو در فشار 2/1 اتمسفر به مدت یک ساعت استریل شدند. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی، با دو عامل شامل: قارچ میکوریزای آربوسکولار در چهارسطح بدون قارچ یا شاهد(F0)،(F1) Glomus etunicatum،Glomus intraradices(F2) و(F3) Glomus versiforme و فسفر با سه سطح صفر (P0) ، (P1)8 و (P2)35 میلیگرم در کیلوگرم خاک، در سه تکرار اجرا شد. از قلمههای ریشهدارشده کلون 100 ایران، جهت کشت استفاده گردید. در پایان هفته شانزدهم رشد، اندامهای هوایی و زمینی گیاه، برداشت شده و جهت تجزیه های شیمیایی آماده سازی شدند. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که اثر اصلی کاربرد فسفر و قارچ میکوریزا آربوسکولار بر مقدار فسفر گیاه معنیدار نیست، اما اثر متقابل آنها در سطح احتمال یک درصد معنیدار است. با مقایسه میانگینها مشخص شد که گیاه تلقیح شده با قارچ گلوموس ورسیفورم در سطح فسفری صفر بیشترین مقدار فسفر را دارد، به طوری که مقدار فسفر گیاه نسبت به تیمار بدون تلقیح و فسفر( P0F0)، 43/59 درصد افزایش داشته است. بهطورکلی قارچهای گلوموس ورسیفورم، گلوموس اتونیکاتوم و گلوموس اینترارادیسز ، به ترتیب توانایی بهتری در افزایش مقدار فسفرگیاه نشان دادند. | ||
کلیدواژهها | ||
میکوریزا آربوسکولار؛ جذب فسفر؛ نهال چای | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
In order to study the effect of AM fungi and phosphorus on P uptake by tea seedlings, a study soil sample was selected from Tea Research Station of Rezvanshahr, Guilan Province. The soil was sterilized in an autoclave at 1.2 atm for 1 hour. The experimental design was a factorial complete randomized blocks one with two factors of mycorrhizal fungi (non-mycorrhizal application, as control, Glomus etunicatum, Glomus intraradices and Glomus versiforme) and phosphorus (0, 8, 35 mg/kg soil) with three replications. Colon 100 Iran was used for tea cultivation. Before tea seedlings planting, inoculums were added to the soil. Pots moisture content was kept at 60% F.C. At the end of 16th week of growth, plants were harvested and prepared for chemical and biological analysis. Data analyzed with MSTATC & Excel softwares. Results of analyisd of variance showed that simple effect of phosphorus and mycorrhizal fungi on plant phosphorus content was not significant, wherea their interaction effect was of significance (p<0.01), so that those inoculated with G. versiforme in P0, had a maximum content of phosphorus. Consequently, it can be recommended that for soils similar to the study types of soil, G. versiforme would be more efficient in enhancing phosphorus uptake than either G. etunicatum or G. intraradices, respectively. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
AM Fungi, Phosphorus uptake, Tea seedlings | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,284 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 3,864 |