![سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران](./data/logo.png)
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,578 |
تعداد مقالات | 71,072 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,696,691 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,927,493 |
بهینه سازی شرایط استخراج صمغ از گیاه باریجه (Ferula galbanifluaّ) | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 13، دوره 38، شماره 2 - شماره پیاپی 1789، آذر 1386 اصل مقاله (446.79 K) | ||
نویسندگان | ||
جعفر محمدزاده میلانی؛ زهرا امام جمعه؛ محمد صفری؛ منوچهر حامدی* | ||
چکیده | ||
گیاه باریجه(Ferula galbaniflua) از جمله گیاهان بومی ایران است که عصاره حاصل از آن (باریجه) دارای صمغ می باشد. این صمغ میتواند کاربردهای مختلفی در صنایع غذایی، دارویی و بهداشتی-آرایشی داشته باشد. در این بررسی ابتدا صمغ باریجه با استفاده از روش استخراج حلال (مایع-مایع) از بخش رزینی عصاره جدا شد. سپس ترکیب مواد کربو هیدارتی تشکیل دهنده آن شامل : قندهای ساده و اسیدهای اورونیک به توسط دستگاه کروماتوگرافی مایع با بازده بالا (HPLC) و با مقایسه با استانداردها شناسایی و اندازهگیری شد. آنالیز قندهای موجود در صمغ مذکور حضور سه قند گالاکتوز، آرابینوز و اسیدگالاکتورونیک رانشان داد که بیشترین مقدار مربوط به گالاکتوز بود. در مرحله بعد به منظور بهینهسازی شرایط استخراج، تاثیر چهار نوع حلال (متانل، اتانل، پروپانل و بوتانل) بر راندمان استخراج صمغ و نیزدو عامل دما (C?90 و 70 ،50) و pH (10و7،4) بر راندمان ،خلوص و رنگ نمونه ها مورد ارزیابی قرار گرفت. با توجه به نتایج بدست آمده، دو حلال متانل و اتانل بیشترین راندمان استخراج صمغ را داشتند. در ارتباط با تاثیر شرایط عملیاتی استخراج بر راندمان استحصال صمغ مشاهده شدکه درpH های اسیدی راندمان استخراج بیشتراست. از طرف دیگر افزایش دما نیزباعث افزایش راندمان استخراج گردید. با افزایش دما و pH میزان ورود ناخالصیها به صمغ افزایش یافت ولی هیچ یک از دو فاکتور مذکور تاثیری بر رنگ نمونهها نداشت | ||
کلیدواژهها | ||
باریجه؛ صمغ گالبانوم؛ بهینه سازی؛ استخراج | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
Ferula galbaniflua (Barijeh) is a natural plant of Iran the exudates of which, (galbanum gum) can be used in food industry. The gum was analyzed for its composition using HPLC, and by comparing the results with standards, the constitutional form of sugars and uronic acids in extracted sample were determinated. The effects of solvent type (methanol, ethanol, propanol and butanol), temperature (50,70,90 oC), and pH (4,7,9) on the extraction yield and on the purity, as well as on color of extracted gum were investigated. As to the effect of solvent type on extraction, maximum yield was obtained through methanol and ethanol extraction. Extraction yield was highest in acidic pH, and temperature increase led to a higher extraction yield. Increasing temperature and pH introduced more impurities into extracted gum. Neither temperature nor pH affected the color of gum. The analysis indicated the persence of galactose, arabinose and galactoronic acid from among which galactose consisted the major one. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Ferula galbaniflua, Galbanum gum, optimization, extraction, HPLC | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,131 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,998 |