تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,533 |
تعداد مقالات | 70,515 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,131,536 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,237,831 |
بررسی میزان باز پس زنی ترکیبات شیر توسط غشاء اولترافیلتراسیون | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 18، دوره 38، شماره 2 - شماره پیاپی 1789، آذر 1386 اصل مقاله (192.9 K) | ||
نویسندگان | ||
مهشید جهادی؛ محمدرضا احسانی؛ ثریا نواب پور؛ مهناز هاشمی روان؛ سجاد سارالله ذبیحی1؛ امین جودکی* 2 | ||
1دانشکده معدن | ||
2مهندسی معدن | ||
چکیده | ||
اولترافیلتراسیون را می توان یک فرایند غشائی با محرکهی فشار 2 تا 15 بار معرفی نمود، که توانایی جداسازی و تغلیظ موادی با وزن مولکولی 1 تا100 کیلو دالتون را بر روی سطح غشایی با ابعاد02/0-001/0 میکرومتر را دارا میباشد. به منظور بررسی خصوصیات باز پس زنی کلیهی ترکیبات شیر توسط غشاء اولترافیلتراسیون، شیر کامل پاستوریزه و غیر هموژن ، در دمای 50 درجهی سانتی گراد تحت فشار 5 بار به نحوی که اختلاف فشار در دو سوی فیلترهای از 6/3 بار تجاوز نکند، توسط اولترافیلتراسیون پیوسته APV با 51 فیلتر غشائی از نوع مارپیچی با جنس پلی سولفون ساخت شرکت DDS دانمارک با قابلیت نگهداری ترکیباتی با جرم مولکولی 20 کیلو دالتون تا درجهی تغلیظ 5 اولترافیلتره شد. سپس ترکیبات شیر و پرمیت از نظر مادهیجامد، ازت کل، ازت غیر پروتئینی، پروتئین، چربی، لاکتوز، خاکستر، کلسیم، سدیم و پتاسیم در سطح اطمینان بالای 95 درصد مورد ارزیابی قرار گرفت. ضریب باز پس زنی هر یک از این ترکیبات به ترتیب (695/0 ±67/55)، (89/0 ±94/93)، (39/0 ±85/5)، (24/0 ±63/99)، (100)، (21/0 ±835/0)، (89/2 ±30/31)، (18/1 ±77/59)، (77/0 ±2/9) و (5/0 ±47/11) درصد می باشد. ارزیابی ترکیبات پروتئینی با استفاده از روش الکتروفورز SDS-PAGE با شیب غلظت 10تا 20درصد اکریلآمید نشان میدهد که ?-لاکتالبومین به میزان (725/1±68/96)، ?- لاکتوگلبولین (46/0±18/99)، میسل کازئین(100) و ترکیبات هیدرولیز شده کازئین (00/1±39/98) درصد توسط سیستم غشایی اولترافیلتراسیون بازپس زده می شود. | ||
کلیدواژهها | ||
اولترافیلتراسیون؛ شیر؛ غشاء؛ بازپس زنی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
Ultrafiltration can be defined as a pressure- driven membrane process (2-15bar) that can be employed in the separation and condensation of substances with molecular weights between 1-100 KD. The pasteurized, non- homogenized whole milk was ultrafilterd at 50?C, 5 Bar with APV ultra filtration system (51 spirally wound, poly sulfone filter, MWCO=20 K Dalton, DDS) to evaluate all milk of its contents’ Coefficient of Rejection. Then, total solid, total nitrogen, non- protein nitrogen, protein, fat, lactose, ash, calcium, sodium and potassium were analyzed at a 95% confidence level. The percentage coefficient of rejection for these components were respectively reported as: (55.67±0.695), (93.94±0.89), (5.85±0.39), (99.63±0.24), (100), (0.835±0.21), (31.30±2.89), (59.77±1.18), (9.2±0.77), and (11.47±0.5). The rejection coefficients of milk protein were evaluated through discontinuous SDS-PAGE (10-20% acryl amide), which revealed that ?-lacto-albumin, ?-lactoglubolin casein and casein hydrolysis contents were respectively rejected as: (96.68±1.725), (99.18±0.46), (100), (98.39±1) through ultra filtration membrane | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Ultrafiltretion, Milk, Membrane, Rejection | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,394 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 10,307 |