تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,036 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,507,078 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,770,934 |
اثر عملیات حرارتی آستمپر بر خواص کششی و سختی چدنهای خاکستری آلومینیمدار | ||
نشریه دانشکده فنی | ||
مقاله 6، دوره 41، شماره 11 - شماره پیاپی 1846، اسفند 1386 اصل مقاله (587.54 K) | ||
نویسندگان | ||
احسان شجاعی؛ مهدی دیواندری؛ سید محمد علی بوترابی* | ||
چکیده | ||
در مقالة حاضر، تاثیر میزان آلومینیم و متغیرهای عملیات حرارتی آستمپر بر خواص کششی و سختی چدن خاکستری Fe-C-Si-Al بررسی شده است. به منظور بررسی تاثیر میزان آلومینیم، سه آلیاژ حاوی 1، 2 و 4 درصد وزنی آلومینیم تهیه گردید. بر روی نمونههای کشش تهیه شده از این آلیاژها عملیات حرارتی آستمپر اعمال گردید. بدین ترتیب که این نمونهها در دو دمای ?C850 و ?C900 به مدت 120 دقیقه آستنیته شده و در سه دمای آستمپر (?C275، ?C325، C?375)، به مدت زمان 1، 30، 60 و 120 دقیقه آستمپر گردیدند. استحکام و سختی نمونهها بوسیلة آزمایش کشش و سختی سنجی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج آزمایش های انجام شده نشان میدهد که بالاترین استحکام مربوط به چدن بدون آلومینیم است. با افزودن آلومینیم تا 2 درصد وزنی استحکام نهایی کاهش یافته و افزایش بیشتر آلومینیم تا 4 درصد وزنی باعث میشود که استحکام تا حدی بهبود یابد. افزایش دمای آستنیته از ?C850 به ?C900 در آلیاژهای بدون آلومینیم و حاوی 4 درصد وزنی آلومینیم باعث افزایش استحکام و سختی میگردد در حالی که در نمونههای حاوی 1 و 2 درصد وزنی آلومینیم استحکام و سختی کاهش مییابد. نتایج آزمایش های کشش نشان میدهد که استحالة آستمپر در چدنهای بدون آلومینیم و حاوی 4 درصد وزنی آلومینیم پس از 30 دقیقه آستمپر کامل میشود. محدودة زمانی 30 تا 60 دقیقه مرحلة دوم استحالة آستمپر را در این آلیاژها تشکیل میدهد و افزایش زمان آستمپر به بیش از 60 دقیقه باعث میشود که مرحلة سوم استحالة آستمپر آغاز شود. در آلیاژهای حاوی 1 درصد وزنی آلومینیم ازدیاد طول پس از 30 دقیقه آستمپر به حداکثر مقدار خود رسیده و افزایش بیشتر زمان آستمپر میزان ازدیاد طول را کاهش میدهد. در آلیاژهای حاوی 2 درصد وزنی آلومینیم در دماهای پایین آستمپر (?C275 و ?C325) افزایش زمان آستمپر تا 120 دقیقه ازدیاد طول را افزایش میدهد. در دمای بالای آستمپر (?C375) مرحلة سوم استحاله پس از 30 دقیقه آغاز شده و ازدیاد طول کاهش مییابد. | ||
کلیدواژهها | ||
آستمپر؛ آستنیت باقیمانده؛ آستنیته کردن؛ چدن خاکستری آلومینیمدار | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effect of Austempering Heat treatment on Strength Properties and Hardness of Aluminum Grey Cast Iron | ||
چکیده [English] | ||
In the present work, the effect of aluminum content, austenitizing temperature and austempering time and temperature on the mechanical properties and hardness of Fe-C-Al grey cast iron was investigated. For this purpose, three alloys containing 1, 2 and 4 weight percent of aluminum were provided. The tensile samples were austenitized at 850?C and 900?C for 120 min, followed by austempering process at 275 ?C, 325 ?C and 375 ?C for 1-120 min. The ultimate strength and hardness of samples with tensile and hardness tests were investigated. The results showed that the samples without aluminum had the maximum strength. When amount of aluminum increased to 2 wt% ultimate strength decreased and while the amount of aluminum increased to 4 wt% the ultimate strength improved somewhat. The increase of austenitizing temperature from 850 ?C to 900?C in the samples not containing aluminum and containing 4 wt% aluminum increases ultimate tensile strength and hardness. In the alloys with 1 wt% and 2 wt% aluminum, the increase in the austenitizing temperature leads to decrease in the ultimate tensile strength and hardness. The results also indicate that in the samples not containing aluminum and/or containing 4 wt% aluminum, the first stage of transformation is completed after 30 minutes. Between 30 and 60 minutes, the second stage of transformation starts and the increase of austempering time to over 60 minutes leads to the beginning of the third stage of transformation. In the alloy with 1 wt% of aluminum maximum elongation was seen after 30 minutes but more austempering time caused the decrease of the elongation. In the alloy containing 2 wt% aluminum, using low austempering temperature (275 ?C, 325 ?C) and increasing the austempering time leads to the rising of elongation. In the high austempering temperature (375 ?C), the third stage of transformation begin after 30 minutes and the elongation decreases. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Aluminum Grey Cast Iron, Austempering, Austenitizing, Retained Austenite | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,614 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,580 |